Klubovi i lige opraštaju se od svoje legende: RIP Siniša Mihajlović

"Njegova snaga i njegova humanost su primer koji ostavlja neizbrisiv trag u italijanskom i svetskom fudbalu", posveta je Serije A

16.12.2022. 16:08
  • Podeli:
mihajlovic_TANJUG_DUŠAN ANIČIĆ-639c83f9a8a1d.webp Foto: TANJUG / DUŠAN ANIČIĆ

Vest o smrti Siniše Mihalovića širi tugu svetom. Fudbalska javnost je potrešena odaskom vrhunskog fudbalera, kasnije i trenera, koji je najveći trag ostavio u italijanskoj Seriji A. Klubovi u kojima je utkao neizbrisiv trag opraštaju se od njega biranim rečima. Poštovanje mu ukazuju i oni koji ga nisu poznavali, navijači, novinari... Emocija se oseća u svakoj reči.

"Sa velikim žaljenjem obaveštavamo zvezdaše da nas je napustio legendarni Siniša Mihajlović. Veliki zvezdaš i čovek sa neverovatnim srcem i snagom preminuo je u 53. godini. Klub izražava najdublje saučešće porodici Mihajlović. Neka mu je večna slava", napisano je na Tviter profilu FK Crvena zvezda, klub u kome je Miha stasao i otišao u svet.

"Strašne vesti. Siniša Mihajlović je preminuo u 53. godini posle duge borbe sa bolešću. Rekao je pre nekoliko godina: Poštujem bolest, suočiću se sa njom, napućenih grudi, gledajući je u oči, onako kako sam to uvek činio. Borac, veliki čovek. Šokantne vesti su stigle", napisao je fudbalski novinar Fabricio Romano.

"Serija A duboko je ožalošćena zbog smrti Siniše Mihajlovića, ikone fudbala i života. Njegova čista klasa kao fudbalera i trenera, njegova snaga i njegova humanost su primer koji ostavlja neizbrisiv trag u italijanskom i svetskom fudbalu", posveta je koju je preminulom Mihi ostavila Serija A.

"AS Roma oplakuje smrt Siniše Mihajlovića i pridružuje se bolu članova porodice", post je koji je FK Roma objavio na Tviteru.

"Lacio oplakuje smrt Siniše Mihajlovića: velikog Lacijanca, ratnika na terenu i u životu. Njegova hrabrost na terenu bila je druga iza one koju je pokazao pred teškom bolešću, koja mu nikada nije oslabila duh i temperamet. 

Ovaj borac velikog srca ostavio je neizbrisiv trag u istoriji Lacija. Ne samo zbog toga što je bio šampion Italije, već i zbog poruka nade koje je imao tokom suočavanja sa teškom bolesti.

Pamtićemo ga kako zaslužuje, uz beskrajni zagrljaj njegovog tima i njegovog naroda.

Naše najdublje saučešće porodici", poruka je predsednika Lacija Klaudija Lotita. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()