Klub iz Bolivije može da igra na 4.090 metara nadmorske visine: Rivali u neverici

Niko ne mari o zdravlju igrača

02.02.2024. 20:15
  • Podeli:
Stadion Villa Ingenio-65bce0fdcf721.webp Foto: Printscreen/Facebook/Estadium Monumental de Villa Ingenio - El Alto

Bolivijski klub Olvejs redi dobio je dozvolu da utakmice Kopa Libertadoresa igra na svom stadionu koji se nalazi na 4.090 metara nadmorske visine. Ovo znači da će svakom protivniku koji dolazi iz nižih predela adaptacija biti nemoguća, a dovodi se u pitanje i zdravlje igrača koji ne žive u tako razređenom vazduhu. 

Igrači kluba iz grada El Alto su navikli da igraju na toj visokoj nadmorskoj visini i u vremenskim okolnostima koji na toj visini vladaju. 

Svi igrači koji gostuju Boliviji u La Pazu , koji se nalazi na 3.640 metara nadmorske visine, žale se na skoro nemoguće uslove s obzirom na to da nisu naviknuti na manjak kiseonika. Veliki broj igrača ima problem sa disanjem.

Ljudi već na 2.100 metara mogu da imaju teškoće pri disanju, a Olvejs redi želi da igra na duplo većoj visini, pa se protivnici s pravom pribojavaju utakmica na stadionu "Vilja Ingenio".

Peruanci prvi idu u visinu

Ipak, južnoamerička fudbalska federacija CONMEBOL je dala dozvolu da bolivijskom klubu da igra na svom stadionu utakmice Kopa Libertadoresa, a prvi protivnici će im biti iz Perua.

Sporting kristal će 20. februara gostovati Olvejs rediju u prvoj utakmici drugog pretkola, a odmah po saznanju da će morati da igraju u ovim lošim uslovima pobunili su se. Teško da će odluka biti promenjena. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()