Ko će naslediti Čeferina: Boban, Figo, Mijatović, Burleanu

Sva četiri imena, koja se pominju, imaju jake konekcije u UEFA

09.02.2024. 13:33
  • Podeli:
Peđa Mijatović-63f8c838ae3d1.webp Foto: Profimedia

Objava Aleksandra Čeferina da se neće kandidovati za novi predsednički mandat u UEFA iznenadila je fudbalski svet, zbog čega je inforamcija da će evropska kuća fudbala 2027. godine dobiti novog predsednika morala da se slegne i prenoći. Dan kasnije krenule su kombinacije oko kandidata i predizborna trka, praktično, može da počne. 

Četiri imena koje su Španci istakli kao moguće naslednike Slovenca su veoma uticajnau UEFA krugovima, a i bila i ostala ambiciozna u fudbalu. 

Prvi je Luis Figo, nakadašnji reprezentativac Portugala i igrač Real Madrida, dugogodišnji član UEFA, blizak je sa Čeferinom od samog početka, a i kandidovao se već za predsednika FIFA.

Drugi je Predrag Peđa Mijatović, legenda jugoslovenskog fudbala, nekadašnji igrač Partizana i Real Madrida, sa dugogodišnjim radom na funkcijama u španskom klubu i na mestu savetnika aktuelnog predsednika UEFA. 

Treći je Zvonimir Boban, bivši reprezentativac Hrvatske i vrhunski igrač Milana, donedavno direktor fudbala u UEFA. Njegova ostavka u danima uoči Kongresa tumači se na dva načina: ili je požurio sa odlukom ili da je to učinio da iznudi Čeferinov odlazak.

Četvrti je ujedno i najveći protivnik Aleksandra Čeferina, mladi Rumun Razvan Burleanu. Ima samo 39 godina i zbog toga je omiljen. Odlično se kotira u UEFA - na suprotnoj strani od Slovenca. Veoma je zamerio Čeferinu zbog promene statuta, iako ga je na kraju podržao. Englezi smatraju da je Čeferin u svom govoru u Parizu, kada je pominjao klovnove, mislio na Burleanu.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()