Koga policija uhvati pijanog pred meč Srbija-Engleska ide u "kavez za trežnjenje": Ovako će to izgledati

Dodatnih 150 policajaca će biti raspoređeno oko stadiona, a na delu će biti i fudbalska policijska jedinica

16.06.2024. 10:28
  • Podeli:
navijači euro reuters-666ea44cef272.webp Foto: Reuters

Policija u Gelzenkirhenu je uvela posebne mere bezbednosti pred nedeljni meč između Engleske i Srbije, uključujući i privremene metalne ćelije za problematične navijače.

Utakmica između Srbije i Engleske proglašena je duelom visokog rizika i jedina ima takav status. 

Ove "ćelije za otrežnjenje" mogu da prime do 100 osoba, a postavljene su kako bi se izbegli incidenti s obzirom na istoriju nasilja među navijačima oba tima.

Dodatnih 150 policajaca će biti raspoređeno oko stadiona, a engleska specijalizovana fudbalska policijska jedinica takođe je stigla da pomogne.

Kako bi se smanjio rizik od nevolja, navijačima će biti servirano pivo sa smanjenim sadržajem alkohola. Alkohol će se i točiti u smanjenim količinama, a biće zabranjeno i unošenje bilo kakvih čaša.

Takođe, dodatni problem je i veliki broj škotskih navijača koji je došao u Nemačku, a većina njih će, s obzirom na tradicionalni animozitet prema komšijama, navijati i za Srbiju protiv Engleske.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()