Kraj karijere sa 44 godine: Prvi Japanac koji je osvojio evropsku titulu

Igrao za Japan na čak tri Svetska prvenstva

03.12.2023. 13:18
  • Podeli:
Shinji Ono-656c703a2d5f2.webp Foto: Profimedia

Japanski fudbler Shinji Ono povukao se iz sporta sa 44 godine. On je okončao sjajnu karijeru u kojoj će uvek pisati: Prvi Japanak koji je osvojio evropski šamponski pehar. 

Poslednju utakmicu je odigrao u dresu Hokaido Konsadole Saporo, protiv Urave, a kada je u 22. minutu napuštao teren ispraćen je ovacijama navijača sa tribina. 

Ono se u Evropi proslavio u timu Fejnorda i sa njim uzeo UEFA Kup 2002. godine, kada je u finalu savladao Borusiju Dortmund. 

Vezni igrač je imao nadimak Genije. Za reprezentaciju Japana je debitovao sa 18 godina i od tada upisao 56 nastupa, a igrao je na čak tri Svetska prvenstva.

Ono je 2000. proglašen za azijskog igrača godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()