Kraj rampe za ruske fudbalere: FIFA planira da ukine zabranu Rusiji?

U izveštaju se navodi da bi odluka mogla biti donesena kasnije danas na sastanku Saveta FIFE

04.10.2023. 14:16
  • Podeli:
UEFA_FIFA_Rusija_foto_Reuters-63a70c40664c2.webp Foto: Reuters

Međunarodna federacija fudbalskih asocijacija (FIFA) planira da ukine zabranu Rusiji da učestvuje u međunarodnim takmičenjima, nakon što je Unija evropskih fudbalskih asocijacija UEFA ublažila svoj stav prema Rusiji, javila je britanska televizija "Skaj njuz".

U izveštaju se navodi da bi odluka mogla biti donesena kasnije danas na sastanku Saveta FIFE i da bi to moglo da omogući ruskoj reprezentaciji za igrače do 17 godina da učestvuju u Svetskom prvenstvu u toj kategoriji ukoliko se kvalifikuju.

Pomenuta tačka nije uvrštena na zvanični dnevni red sastanka Saveta. FIFA i Fudbalski savez Rusije nisu odgovorili na zahtev Rojtersa za komentar.

UEFA je nakon početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini zabranila ruskoj reprezentaciji i klubovima da učestvuju u takmičenjima u njenoj organizaciji.

Međutim, UEFA je prošle sedmice navela da "deca ne treba da se kažnjavaju zbog postupaka za koje su isključivo odgovorni odrasli" i da će reprezentacija i klubovi iz Rusije u kategoriji do 17 godina moći da igraju evropska takmičenja tokom ove sezone.

Fudbalski savez Ukrajine pozvao je Uefu da još jednom razmotri odluku i poručio da neće učestvovati u istim takmičenjima sa ruskim timovima.

Engleska, Norveška, Švedska i Danska poručile su da njihovi mladi timovi neće igrati protiv Rusije, uprkos odluci Uefe.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()