Kraj velike ljubavi: Crvena zvezda i Milan Borjan raskinuli ugovor

Kraj jedne ere

24.06.2024. 12:30
  • Podeli:
Milan Borjan-64783b6243ce8.webp Foto: Miloš Milivojević/Tanjug

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je danas da je sporazumno raskinuo ugovor sa dugogodišnjim kapitenom Milanom Borjanom.

"Milan je imao još dve godine ugovora sa Zvezdom, a vrlo brzo je postignut dogovor između kluba i sjajnog čuvara mreže. Naime, Milan će oprostiti poslednju godinu ugovora, dok će Zvezda na sebe preuzeti da mu isplati sledeću godinu, čime on postaje slobodan u izboru nove sredine. Milan je, kao i poslednjih sedam godina, stavio interes Crvene zvezde ispred svog ličnog interesa i još jednom dokazao veliku ljubav prema klubu u kom je napravio velike uspehe", navodi se na zvaničnom sajtu Crvene zvezde.

Borjan (36) je u Crvenu zvezdu stigao 2017. godine.

"Borjan je bio lider na terenu, ali i van njega, učesnik najvećih uspeha našeg tima u 21. veku. Iz sezone u sezonu je oduševljavao navijače spektakularnim odbranama, koje će zauvek biti upamćene. Zajedno sa saigračima je Crvenu zvezdu vratio na evropsku fudbalsku mapu i predstavljao nesavladivu prepreku za sve timove. Zvezdina hobotnica je nadimak koji su mu dodelili upravo zvezdaši, a nebrojeno puta se čulo - 'Brani Borjan'", navode iz Crvene zvezde.

"Utakmice protiv Krasnodara, Salcburga, Kopenhagena, Jang Bojsa, Brage, samo su neke u kojima je briljirao iskusni čuvar mreže, a bilo ih je mnogo. Uveseljavao je Borjan navijače našeg kluba na svakom koraku, postao omiljeni igrač mališanima i probudio najiskrenije emocije kod velikog broja zaljubljenika u 'crveno-bele' boje, ali se i zlatnim slovima upisao u istoriju našeg kluba", dodaje se u saopštenju.

Borjan je branio na 309 utakmica za Crvenu zvezdu.

"Protivnički igrači su uspeli da ga savladaju u 213 situacija, dok je gol Zvezde sačuvao na 156 mečeva. Jedan je od najtrofejnijih igrača našeg kluba sa devet osvojenih odličja. Podigao je šest pehara nacionalnog prvenstva, a uz to je osvojio i tri Kupa Srbije, uz tri 'duple krune'. Učesnik je šest grupnih faza evropskih takmičenja, od toga dve Lige šampiona i četiri Lige Evrope", zaključuje se u saopštenju Crvene zvezde.

Borjan je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Slovanu iz Bratislave.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()