Kvalifikacije za EURO 2024: Bugarska osvojila bod u Litvaniji pred meč sa Srbijom

Bugarska u utorak dočekuje Srbiju u Razgradu, dok Litvanija gostuje Mađarskoj

17.06.2023. 17:48
  • Podeli:
Evro 2024_UEFA-1665302031265.webp Foto: UEFA

Fudbalska reprezentacija Bugarske odigrala je danas nerešeno 1:1 na gostovanju Litvaniji u meču G grupe kvalifikacija za EURO 2024, iako je više od 70 minuta imala igrača više.

Edvinas Girdvainis je u 15. minutu doveo domaće u iznenađujuće vođstvo posle asistencije Gvidasa Gineitisa. Samo dva minuta kasnije domaćin ostaje sa desetoricom, isključen je Justas Lasickas, bivši član Voždovca.

Brojčanu prednost gosti su iskoristili veoma brzo i izjednačili u 27. minutu preko Marina Petkova. Delovalo je tad da će rutinski izabranici Mladena Krstajića stići do potpunog preokreta i pobede, ali u tome nisu uspeli.

Obe ekipe osvojile ovim remijem su prvi bod u tekućim kvalifikacijama, Litvanija u drugoj, a Bugarska u trećoj utakmici koju je odigrala. Na čelu G grupe je Srbija koja ima dve pobede iz dva odigrana meča.

Bugarska u utorak dočekuje Srbiju u Razgradu, dok Litvanija gostuje Mađarskoj.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()