La Liga ograničila budžete za plate: Barselona sve manje sme da plaća igrače

Zato Real Madrid ima na raspolaganju više od pola milijarde evra

21.02.2024. 13:07
  • Podeli:
barcelona reuters-646143168624c.webp Foto: Reuters

Čelnici španske La Lige su objavili nove limite koje španski klubovi smeju da troše na plate. Posle zimskog prelaznog roka FK Barselona je, pred predstojeći letnji, ponovo najgore prošla.

Pre dve godine Barselona je mogla na plate da potroši 648 miliona evra, letos joj je budžet smanjen na 270 miliona, a od ove nedelje je za još 66 miliona manji - 204 miliona.

Barselona već godinama unazad ima velikih finansijskih problema, pa je ovaj pad ograničenja budžeta za plate očekivan.

Navijači slavnog kluba su ljuti najviše zbog toga što Real Madrid može na plate da troši čak pola milijarde više. Budžet Reala za plate nije promenjen u odnosu na početak sezone i on iznosi čak 727 miliona evra.

Ispred Barselone je, po ovom pitanju, Atletiko Madrid kom je limit povećan sa 296 na 303 miliona evra. 

Đirona može da izdvoji samo 52 miliona evra na plate, a najmanje može Alaves - 31 milion.

U pravilima španske lige, koji se tiču limita budžeta za plate, piše da Barselona može da potroši više novca ukoliko poveća prihode, a 50 posto novca od tih prihoda mora da ide na plate. Pred čelnicima ekipe sa Kamp Noua je novo leto puno briga i matematike.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()