Laveci, nekada najplaćeniji fudbaler sveta, dobio dijagnozu: Nema veze sa drogom

Laveci je u grupi od jedan odsto ljudi

01.02.2024. 13:56
  • Podeli:
Ezekijel Laveci-659cfb03a248c.webp Foto: Profimedia

Nekada najplaćeniji fudbaler sveta Ezekiel Laveci proživljava najteži period u životu. Nekadašnji reprezentativac Argentine pre tri nedelje je, samovoljno, odlučio da ode na lečenje od zavisnosti narkoticima, a na "Darma" klinici mu je ustanovljena dijagnoza koja nema veze sa zavisnošću od opijata - španska "Marka" je objavila da mu pati od hipomanije, hronični poremećaj raspoloženja.

"On se ne leči od zloupotrebe droga ili alkohola, već od psihijatrijskog poremećaja zbog kog može sebe da povredi i koji može bude podstaknut raznim mislima", objasnio je Lavecijev advokat.

Advokat je objasnio i da jedna hipomanična epizoda može da traje od jednog do četiri dana, kao i da još nije poznato kada bi Lavaci mogao da napusti bolnicu u Buenos Ajresu.

Laveci je karijeru završio početkom 2020. godine u dresu kineskog Hebeija, a u najboljim godinama brani je bolje PSŽ, Napolija, San Lorenca, Genoa i Estudiantes. Za reprezentaciju Argentine igrao je 51. put.

Krajem 2016. godine je bio najplaćeniji igrač na svetu sa godišnjom platom većom od 20 miliona dolara dok je igrao za kineski Hebei.

Hipomanija je, obično, deo bipolarnog poremećaja poznatog i pod nazivom manična depresija. Taj poremećaj, koji pogađa jedan posto ljudi, ima karakteristično jake oscilacije raspoloženja - od depresije i neutralnog stanja do euforije. Tokom takvog stanja pacijent bi mogao sebi da naudi.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()