LE: Remi sa Bragom i egal iz Bugarske odveli Zvezdu direktno u osminu finala

Crvena zvezda je kao prvoplasirana u grupi otišla u nastavak Lige Evrope i izborila direktni plasman u Ligu šampiona naredne sezone

10.12.2021. 12:15
  • Podeli:
Zvezda - Braga1, Strahinja Eraković foto Reuters Miguel Vidal.jpg Foto: Reuters/Miguel Vidal

Tim Dejana Stankovića igrao je nerešeno sa Bragom (1:1), poslednji meč grupne faze Lige Evrope i taj bod, kao i nerešen meč Ludogoreca i Midtjilanda u Bugarskoj, odvela ga je osminu finala kao lidera na tabeli grupe F. 

Ovim plasmanom crveno-beli ne samo da su doneli novac klubu (2.500.000 evra), nego su obezbedili i znatno bolji koeficijent, a sa njim i direktan plasman u Ligu šampiona naredne sezone. 

Sve ovo zajedno je fantastičan uspeh srpskog fudbala, koji se dugo, dugo, dugo čekao. 

Na kraju utakmice u Portugalu, tokom koje je Crvena zvezda jurila prednost domaćina, konačan ishod je doneo delirijum sreće celog tima, navijača, a posebno trenera Stankovića. 

Najpre je Galen, u 52. minutu doveo Bragu u vođstvo. Gol je postigao sa penala koji je skrivio Marko Gobeljić kada je loptu dokaćio rukom pri skoku… Bakljada i podrška Delija sa tribina vodila je crveno-bele do izjednačenja, koje je ostvario Aleksandar Katai, isto sa bele tačke, u 68. minutu. 

Do ovog penala je došlo posle faula nad Pavkovim u kaznenom prostoru.

 



Sa Zvezdom dalje prošla je i Braga, kao drugoplasirana sa 10 osvojenih bodova u prvom delu Lige Evrope. Trećeplasirani Midtjiland je otišao u niži rang evro takmičenja – Ligu konferencije gde mu je potencijalni protivnik Partizan. 

 

 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()