Legenda priželjkuje Zvezdino proleće u Evropi: Pančev najavio bod na Marakani

Veoma važnu utakmicu protiv Lajpciga komentarisao je i bivši fudbaler koji je igrao za oba kluba

07.11.2023. 14:44
  • Podeli:
pančev ata imaged-654a3e1556ac9.webp Foto: Antonio Ahel/ATA Images

Crvena zvezda večeras od 21 čas dočekuje Lajpcig u četvrtom kolu G grupe Lige šampiona, a jedini fudbaler koji je igrao za oba kluba u karijeri bio je - Darko Pančev. 

Darko Pančev je u Zvezdi igrao od 1988. do 1992. godine. Na Marakanu je došao iz skopskog Vardara, a sa Marakane je otišao u Inter, koji ga je 1994. pozajmio Lajpcigu. Za nemački klub je odigrao 10 utakmica i dao dva gola, odakle je otišao u Fortunu Dizeldorf, pa u švajcarski Sion.

"Šta reći o veoma važnoj utakmici protiv Lajpciga. Bio sam kratak period u tom klubu - tri, četiri meseca. Lajpcig ima veliku fudbalsku tradiciju, davao je veliki broj fudbalskih imena, pogotovo ondašnjoj Istočnoj Nemačkoj. Ovo što je Lajpcig uradio poslednjih deset godina svakako je za respekt, Sad su klub koji se još više poštuje, a kao takav veliki su izazov i za Zvezdu", istakao je Pančev za Sportal i dodao:

"Veoma je bitno da se osvoji neki bod kod kuće - protiv Lajpciga ili Sitija, zato što bi taj bod mogao da odluči plasman s trećeg mesta, jer svima je jasno da će Siti biti prvi na tabeli, a Lajpcig drugi, pa Zvezdi preostaje treća pozicija, koju i zaslužuje. Zato treba iskoristiti, tim pre što je Jang Bojs obe utakmice izgubio od tih ekipa kod kuće. I Zvezdi i Jang Bojsu biće najbitnija utakmica u Bernu, pa ako Zvezda iz tog meča izvuče novi remi, sa nekim bodom iz preostale dve utakmice na Marakani biće dovoljan za treće mesto i Ligu Evrope", jasan je Pančev.

"Siti dolazi u poslednjem kolu, do tada će već da overi prvo mesto na tabeli, a praksa nam govori da veliki klubovi takve utakmice igraju s kombinovanim timom, što je opet Zvezdina šansa. Ali ne treba čekati Siti, Zvezda već protiv Lajpciga može to da iskoristi", istakao je Pančev, a onda počeo da govori u prvom licu:

"U Lajpcigu smo odigrali dosta dobro. Nismo ostavili loš utisak, ali svakako Lajpcig je dobra ekipa. Bilo je momenata kada su nas dobro pritisli i na kraju zasluženo pobedili. Ipak, pokazali smo kao tim da možemo otvoreno da igramo protiv njih. Nadamo se da ćemo da gledamo jednu dobru utakmicu i da se na kraju radujemo makar bodu, jer je svaki bod na kraju važan i to će biti odlučujuće", jasan je Darko Pančev.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()