Legenda savetovala Piksija: Promeni sistem, stavi njega iz Zvezde

Pred "Orlovima" je težak zadatak

22.06.2024. 19:38
  • Podeli:
dragan stojković piksi, 20 jun 2024 - foto TANJUG NEMANJA JOVANOVIĆ-66744d919abba.webp Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

Čuveni fudbaler i trener Crvene zvezde Boško Đurovski govorio je o narednoj utakmici Srbije protiv Danske na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

On je  poslao poruku selektoru Draganu Stojkoviću.

"Problem je u principima koji se sprovode tokom utakmice. Zato bih ja Piksiju rekao: ako igraš ovaj sistem, onda dva spoljna igrača moraju da budu bekovi defanzivne orijentacije. Treba nam po levoj strani jedan Kolarov, a po desnoj strani jedan Bane Ivanović. Nemamo ih? Ali, onda ne možete da stavite Živkovića, koji je po vokaciji desno krilo ili desni vezni igrač u sistemu 4-4-2, koji ima beka iza sebe i ne mora da se troši toliko, kao i Kostić. Zatim, promenite sistem i stavite Mićka iz Crvene zvezde, koji je adekvatan da bolje igra na toj poziciji nego Živković i doneće više, a da Živković uđe u drugom poluvremenu", rekao je on i dodao:

Zorana Mandić/Ata images

"To bih mu savetovao, da napravi korekciju. Imali smo vremena da nađemo te spoljne igrače. Videćete protiv Danaca. Oni igraju isti sistem kao mi, ali videćete kako oni igraju u ovom sistemu. Ne zameram Piskiju, on je po prirodi pobednik i ofanzivan, mi smo mnogo ofanzivni u glavi i zato naša odbrana trpi. Pametno je stavio Lukića i Ilića ispred defanzivnih igrača i neutralisali smo Šporara i Šeška".

Meč protiv Danske naš tim igra u utorak od 21 sat.



 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()