Levandovski ne veruje koliko Barselonino čudo ima godina: Nemoj me praviti budalom

Dobio je poziv i u seniorsku reprezentaciju Španije

24.03.2024. 15:23
  • Podeli:
pau cubarsi reuters-65fc479d2b3af.webp Foto: Reuters

Barselona ima nekoliko mladih talentovanih tinejdžera u svom klubu, a onaj koji je već igrao za prvi tim je Pau Kubarsi i pravo je čudo od fudbalera. Mladi defenzivac u poslednje vreme dobija sve više poverenja od trenera Ćavija Hernandeza, odigrao je već 13 utakmica, i oni iskusniji su iz meča u meč zapanjeni njegovom zrelošću.

Kubarsi je za seniore debitovao pre dva meseca u Kupu protiv Salamanke, da bi par dana kasnije zaigrao i u ligaškom duelu protiv Betisa. To je bilo veče pre njegovog 17. rođendana. 

Barselona je pobedila 4:2, a Kubarsi je tako dobro odigrao da ga je Robert Levandovski u svlačionici pitao koliko ima godina, posle čega je ostao zaprepašćen. Prema španskim medijima razgovor je tekao ovako:

Levandovski: "Pau, jedno pitanje: Koliko imaš godina?"

Kubarsi: "Imam 16"

Levandovski: "Pitao sam te da mi kažeš koliko imaš godina. Nemoj me praviti budalom"

Kubarsi: "Kunem ti se da imam 16 godina."

Levandovski: "Ne mogu da verujem da si odigrao ovakvu utakmicu sa 16 godina. Tako nešto nisam nikada video".

Od te utakmice protiv Betisa, Kubarsi je igrao sve više i nametnuo se u standardnog igrača u odbrani. U Ligi šampiona odigrao je vrhunsku utakmicu u pobedi nad Napolijem, a briljirao je i u teškom meču sa Atletiko Madridom u La Ligi. 

Dobio je poziv i u A reprezentaciju Španije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()