Liga šampiona: Arsenal ponizio Lans, Žoa Mario upisao het-trik

Mančester junajted je poslednji u svojoj grupi sa četiri boda

30.11.2023. 08:22
  • Podeli:
arsenal reuters-6567b23857821.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Arsenala izborili su plasman u osminu finala Lige šampiona pošto su u Londonu pobedili Lans 6:0 u meču 5. kola grupe B najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Golove za Arsenal postigli su Kai Haverc u 13, Gabrijel Žezus u 21, Bukajo Saka u 23, Gabrijel Martineli u 27, Martin Odegard u 45+1. i Žoržinjo u 86. minutu. 

Fudbaleri Arsenala su obezbedili prvo mesto u grupi sa 12 bodova i plasman u osminu finala LŠ. PSV je drugi sa osam, ali je i klub iz Ajndhovena izborio plasman u nokaut fazu LŠ. Lans je treći sa pet bodova, dok je Sevilja poslednja sa dva.

Bajern i Kopenhagen odigrali su u Minhenu bez golova u meču 5. kola grupe A LŠ. Galatasaraj i Mančester junajted su u Istanbulu remizirali - 3:3.

Mančester junejted na izlaznim vratima

Prvo mesto na tabeli drži Bajern sa 13 bodova. Klub iz Minhena je ranije izborio plasman u osminu finala LŠ. Kopenhagen je drugi sa pet, koliko ima i trećeplasirani Galatasaraj. Mančester junajted je poslednji sa četiri boda.

Sve jasno u grupi C Lige šampiona

Fudbaleri Reala pobedili su u Madridu ekipu Napolija rezultatom 4:2 grupe C. Golove za Real postigli su Rodrigo u 11, Džud Belingem u 22, Nikolas Paz u 84. i Žoselu u četvrtom minutu nadoknade vremena. Strelci za goste bili su Đovani Simeone u devetom i Frank Aguisa u 47. minutu.

U drugom meču 5. kola grupe C, Braga i Union Berlin odigrali su 1:1. Union je poveo u 42. minutu pogotkom Robina Gosensa, a izjednačio je Alvaro Đalo u 52. Fudbaleri Brage su od 30. minuta igrali sa fudbalerom manje, pošto je isključen Siku Niakate.

Real je prvi na tabeli grupe C sa 15 bodova i izborio je nokaut fazu LŠ. Napoli je drugi sa sedam, dok je Braga treća sa četiri. Union je poslednji na tabeli sa dva boda.

Het-trik Žaoa Marija

Fudbaleri Benfike i Intera igrali su 3:3 u grupi D. Sva tri gola za Benfiku postigao je Žoao Mario u petom, 13. i 34. minutu. Strelci za goste bili su Marko Arnautović u 51, Davide Fratezi u 58. i Aleksis Sančez u 72. minutu iz penala. Benfika je utakmicu završila sa fudbalerom manje, pošto je u 86. minutu isključen Antonio Silva.

Real Sosijedad i Salcburg odigrali su bez golova. U startnoj postavi Salcburga bili su srpski reprezentativci Strahinja Pavlović i Petar Ratkov. Pavlović je zamenjen na poluvremenu, dok je Ratkov izašao iz igre u 62. minutu. Aleksa Terzić nije igrao zbog povrede.

Real Sosijedad je prvi na tabeli sa 11 bodova, koliko ima i drugoplasirani Inter. Ova dva kluba ranije su izborila plasman u LŠ. Salcburg je treći sa četiri boda, dok je Benfika poslednja sa samo jednim bodom.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()