Liga šampiona: Štutgart remizirao sa Spartom, Brest deklasirao Salcburg

Dva meča drugog kola Lige šamoiona su završena

01.10.2024. 20:55
  • Podeli:
stutgart sparta profimedia-66fc44267626f.webp Foto: Profimedia

Fudbaleri Štutgarta, rivali Crvene zvezde u Ligi šampiona, remizirali su kod kuće sa praškom Spartom rezultatom 1:1 u meču drugog kola grupne faze Lige šampiona, dok je Brest kao gost deklasirao Salcburg (4:0). 

Domaćin je u Štutgartu poveo već u 7. minutu. Maksimilan Mitelštat je centrirao, a Enco Milo poslao loptu u mrežu i tako nastavio golgetersku seriju. 

Francuskom vezisti ovo je bio treći gol na prethodne tri utakmice. Gosti su izjednačili prelepim golom Finca Kana Kairinena u 32. minutu iz slobodnog udarca. 

Štutgart je napadao u većem delu meča, ali nije uspeo da postigne pobedonosni gol. Srpski reprezentativac Veljko Birmančević odigrao je ceo meč za Spartu.

Štutgart sad ima bod iz dva kola, a u petoj rundi Lige šampiona gostovaće Crvenoj zvezdi 27. novembra. 

Sparta ima četiri boda posle dva kola.

Debitant u Ligi šampiona, francuski Brest, deklasirao je Salcburg u Austriji, ostvario i drugu pobedu u prva dva kola Lige šampiona i tako najavio da bi mogao da bude najprijatnije iznenađenje grupne faze takmičenja.

Francuski klub je u Salcburgu poveo u 24. minutu, Ludovik Ažork je bio asistent, Abdala Sima strelac. 

Madi Kamara je golom u 66. minutu duplirao prednost gostiju, a Sima je u 71. minutu posle asistencije Iga Manjetija dao drugi gol na utakmici. 

Konačan rezultat postavio je rezervista Matijas Pereira Laž u 75. minutu.

Aleksa Terzić i Petar Ratkov nisu bili u postavi Salcburga.

Brest ima maksimalnih šest poena, dok je Salcburg bez boda i gola posle dva odigrana meča. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()