Liverpulu prvi trofej u sezoni: Van Dajk u 118. minutu savladao Petrovića za pehar Liga kupa

Liverpulu je ovo jubilarni, ujedno i rekordni, 10. trofej u Liga kupu

25.02.2024. 18:58
  • Podeli:
liverpul-65db7fa9d73df.webp Foto: AP Photo/Dave Shopland

Fudbaleri Liverpula osvojili su Liga kup Engleske, pošto su večeras u finalu savladali Čelsi 1:0 posle produžetaka.

Jedini gol na "Vembliju" postigao je Holanđanin Virdžil Van Dajk, glavom je posle kornera savladao sjajnog srpskog golmana Đorđa Petrovića.

Van Dajku je u 60. minutu VAR poništio skoro identičan gol glavom zbog ofsajda Japanca Vataru Enda.

Liverpul je igrao desetkovan (bez Salaha, Soboslaja, Alisona, Njunjeza, Žote, Aleksandra-Arnolda...), a junak, uz Van Dajka, bio je sjajni golman Kaomin Keleher, koji je imao nekoliko fantastičnih intervencija.

Sa druge strane, odlično je branio i Petrović, ali je ipak "kapitulirao" u 118. minutu.

Liverpulu je ovo jubilarni, ujedno i rekordni, 10. trofej u Liga kupu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()