Ludnica u Dortmundu: Borbeni Poljaci izvukli bod protiv Francuza

Francuska je završila kao druga u grupi

25.06.2024. 19:56
  • Podeli:
poljska francuska AP PhotoSergei Grits-667b0414e39ec.webp Foto: AP PhotoSergei Grits

Fudbaleri Francuske odigrali su nerešeno sa Poljskom 1:1.

Brzina je bila najveća prednost ''trikolora'' tokom prvog poluvremena utakmice sa Poljacima.

Imali su veći posed lopte, to nije donelo neku veću dominaciju Francuza protiv rivala koji je još posle drugog kola izgubio sve šanse za prolaz dalje. Ipak, prilika je bilo na obe strane.

Teo Ernandez je u 11. minutu iskosa sa leve strane odlično šutirao u bliži ugao, ali je golman Skorupski uspeo da nogom izbije loptu u korner. Osam minuta kasnije je u odličnoj prilici bio i Dembele koji je posle brze kontre i saradnje sa Kanteom šutirao iskosa sa leve strane, ali je opet skorupski izašao kao pobednik.

Poljaci su ostavili sasvim solidan utisak, reklo bi se bolji nego u prve dve utakmice, a mogli su do vođstva u 34. minutu kada je posle centaršuta Zjalinskog sa leve strane, Levandovski uputio udarac glavom sa desetak metara, ali je lopta prohujala mpored desne stative Manjanovog gola.

U finišu poluvremena Francuzi su pokušali da izvrše nešto jači pritisak, bilo je u tom periodu još nekoliko njihovih obećavajućih akcija, ali ''trikolori'' bolju igru ne uspevaju da krunišu u završnicama svojih akcija.

U drugom poluvremenu Kilijan Mbape je pošto-poto želeo da dođe do gola, ali golman Poljske i dalje na visini zadatka.

Mežutim, u 55. minutu je dosuđen penal za Francusku, strelac je bio Kilijan Mbape.

U 79. minuti Levandovski je bio precizan za 1:1 iz penala.

Poljaci su poleteli posle gola, Francuzi su bili pod pritiskom. Ipak do kraja meča nije bilo izbuđenja pa je rezultat ostao 1:1.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()