Luj van Gal otišao iz reprezentacije Holandije

Neću nastaviti... Ovo je bila moja posljednja utakmica, rekao je selektor Lala i doneo odluku jer ispadanje u četvrtfinalu smatra neuspehom

10.12.2022. 10:42
  • Podeli:
Louis van Gaal 1 foto Reuters-639441f050abe.webp Foto: Reuters

Luj van Gal podneo je ostavku na mestu selektora fudbalske reprezentacije Holandije nakon ispadanja na penale od Argentine u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kataru.

S razlogom razočaran jer je bez zadrške verovao u svoj tim i video je u njemu svetskog šampiona, što nije krio. Naročito je u plasman do finala verovao posle prolaska grupe i gledanja kako njegovi igrači u igri sve više napreduju.

"Neću nastaviti... Ovo je bila moja posljednja utakmica. Nismo izgubili nijednu utakmicu, ne znam koliko smo dobili, ali možete na Guglu upisati 'Luj van Gal Holandija' pa sami videti gol-razliku", rekao je Van Gal.

U avgustu 2022. ovaj iskusni trener je treći put u karijeri preuzeo nacionalni tim Holandije. U njegovom posljednjem mandatu Holandija je upisala 14 pobeda uz šest remija i gol-razliku 51:17.

"Nismo poraženi s razlogom. Imamo sjajnu ekipu sa mnogo talenata. Ovakav poraz jednostavno ne može da se preboli. Bilo je upitnih sudijskih odluka, ali ne dopuštam da smo izgubili zbog sudije", rekao je Van Gal i dodao da ga ne zanima ko će postati šampion sveta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()