Luton preko penala do Premijer lige

Pored plasmana u viši rang klub je dobio i 170.000.000 funti

28.05.2023. 08:12
  • Podeli:
Luton-6472f0ce5199c.webp Foto: Adam Davy/PA via AP/Tanjug

Fudbaleri Lutona plasirali su se u Premijer ligu, pošto su u plej-ofu Čempinšipa savladali Koventri 1:1 - 6:5 penalima.

Luton se prvi put plasirao u Premijer ligu. U elitnom rangu poslednji put je igrao pre 31 godine, odnosno u sezoni 1991/1992, poslednjoj uoči reorganizacije fudbalskog takmičenja na u Velikoj Britaniji.

Luton je u utakmici koja se naziva najvrednijom u svetu fudbala jer donosi 170 miliona funti poveo golom Džordana Klarka u 23. minutu, izjednačio je Gustavo Hamer u 66. minutu, a u penal seriji odlučio je promašaj Fankatija Daba.

Ranije su plasman u Premijer ligu obezbedili Barnli i Šefild Junajted.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()