Mančester siti dočekuje Kopenhagen: Mogu li Danci do potpunog iznenađenja?

Duel startuje od 21 sat

06.03.2024. 15:50
  • Podeli:
Oskar Bob fudbaleri Mančestera-65a3ca3812dea.webp Foto: Owen Humphreys/PA via AP/Tanjug

U mečevima osmine finala Lige šampiona odigranim u utorak nije bilo previše drame, pošto su favoriti obezbedili prolaz u narednu fazu. Do plasmana dalje stigao je Bajern Minhen, koji je ubedljivo trijumfovao protiv Lacija (3:0), dok je PSŽ u San Sebastijanu došao do nove pobede protiv Real Sosijedada (2:1). 

Sada je vreme za novi okršaj u kojem će se sastati Mančester siti i Kopenhagen, a duel startuje od 21 sat.

U prvoj utakmici, mrežu Kopenhagena u 10. minutu načeo je Kevin De Brujne, međutim, nošeni sjajnom atmosferom i navijačima na "Parkenu" došli su Danci preko Magnusa Matsena do gola koji je ponovo poravnao rezultat (1:1). 

Međutim, na žalost domaćina, uspeo je Bernardo Silva da ponovo zatrese mrežu Kamila Grabare tik pre no što je sudija odsvirao kraj prvog poluvremena.

U nastavku su "građani" nastavili sa inicijativom koju su krunisali golom Fila Fodena u 92. minutu i tako postavili konačan rezultat prvog susreta 3:1.

"U fudbalu detalji prave razliku. Sve može da se desi. Primimo gol u 85. potom i drugi, moramo da idemo u produžetke. Veoma poštujem Kopenahen, brane se odlično, imaju dobar sistem, zaista su sjajno organizovani", izjavio je trener Mančester sitija Pep Gvardiola.

Fudbalskom čudu u Engleskoj, možda i najvećim u 21. veku, nada se Jakob Nestrup, trener danskog šampiona.

"Znamo da smo u zaostatku, igramo protiv najboljeg tima na svetu. Zadatak je gotovo nemoguć, ali bićemo spremni na to i daćemo sve od sebe za danski fudbal. Možda nećemo proći, ali je velika razlika ako pružimo dobru partiju ili ako prođemo loše. Daćemo sve od sebe. Nećemo "baciti peškir", daćemo sve što imamo. Možda je čudo, ali moramo da ga jurimo", zaključio je Nestrup.

Mančester siti na "Etihadu" dočekuje danski Kopenhagen, a susret počinje u 21 sat

Cup tree provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()