Marka: Igor Jovićević nekada igrao za Real Madrid pod drugim imenom

U to vreme Jovićević je smatran naslednikom Roberta Prosinečkog i Zvonimira Bobana

04.10.2022. 11:52
  • Podeli:
Igor Jovićević-1664877144202.webp Foto: Piotr Kucza / EXPA / Pixsell

Aktuelni trener fudbalskog kluba Šahtjor, Igor Jovićević, igrao je kratko vreme za Real Madrid, tokom 90ih, kao Đuro Zirovec. Ovo otkriće je vlasništvo španskog sportskog lista Marka, koja ga karakteriše kao "zlatnog dečka" jugoslovenskog fudbala koji je sa 17 godina u tajnosti stigao u klub iz Madrida. 

Igor Jovićević je rođen u Zagreb, 30.11.1973. Leta 1991. je, kao igrač zagrebačkog Dinama, potpisao za "kraljevski klub" i u dogovoru sa njegovim ocem potpisan je ugovor pod drugim imenom. Namera je bila da se momak zaštiti od javnosti, odnosno da se u Jugoslaviji ne sazna gde se momak nalazi i koje su mu sportske namere. Što i nije čudno jer je u to vreme na prostorima SFRJ bio rat. 

U to vreme Jovićević je smatran naslednikom reprezentativaca Hrvatske Roberta Prosinečkog i Zvonimira Bobana

"On je prijatelj Prosinečkog koji trenira ovde jer to ne može u svojoj zemlji. Mariano Garcia Remon, trener Realove filijale, shvatio je da se ne seća imena svog novog učenika, možda ga je bilo teško izgovoriti“, napisao je Alonso Kastilja, urednik koji ga je razotkrio identitet novog igrača Reala. 

Do kraja na korak do "Santijago Bernabea"

Videlo se da je Real Madrid skoro odmah prepoznao pravi Jovićevićev identitet. Njegov debi je trajao duže nego što je bilo potrebno. 

"Doček nije mogao da bude bolji. Nadam se da će mi Real Madrid pružiti priliku, zato sam i došao", rekao je mladi Jovićević medijima u Španiji. 

Debi sadašnjeg trenera Šahtjora u Drugoj ligi u Kastilji, filijali Real Madrida, odložen je do 16. novembra 1991. sa Figueresom (1:1). 

Njegovo vreme u Kastilji, međutim, nije u potpunosti ispunilo visoka očekivanja koja je izazvao njegov dolazak. Zadržao se u Španiji četiri godine, ali nikada nije debitovao na zvaničnoj utakmici sa prvim timom Reala. Otišao je iz Kastilje 1995. godine sa skorom od 15 golova na 79 utakmica za Kastilju.

Proslavio se u Ukrajini

Igor Jovićević se je posle Real Madrida vratio u Zagreb, da bi se ponovo otisnuo u inostranstvo. Nakon igračke karijere odlučio je da ostane u fudbalu, bio je prvo sportski direktor u Celju, a potom se posvetio trenerskom poslu u Dinamu iz Zagreba, da bi otišao u Ukrajinu i karijeru pravio u Karpatima, Lavovima, Dnjepru i aktuelnom Šahtjoru. 

Dario Srna, nekadašnji hrvatski reprezentativac, danas direktor Šahtjora predstavio je Jovićevićev dolazak na klupu "rudara" rečima: Imamo mladog i veoma ambicioznog trenera

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()