Marka tvrdi: Benzema u ponedeljak dobija Zlatnu loptu

Ova prestižna nagrada dodeljuje se tradicionalno od sportskog magazina Frans pres, a ceremonija je u pozorištu Šatale

17.10.2022. 15:46
  • Podeli:
karim-benzena-chelsea-real-madrid-06042022-profimedia.jpg

Fudbaler Real Madrida Francuz Karim Benzema dobiće "Zlatnu loptu", koju dodeljuje francuski magazin "Frans fudbal" za najboljeg igrača u prošloj sezoni, tvrdi španski sportski list "Marka".

Benzema je prošle sezone sa Realom osvojio Ligu šampiona i titulu u španskoj La Ligi.

"Marka" tvrdi da je došla do informacije ko su dobitnici nagrada, koje će u ponedeljak od 20 sati biti uručene na svečanoj ceremoniji u pozorištu "Šatale" u Parizu.

Španski list navodi da će za najboljeg mladog igrača biti proglašen fudbaler Barselone Pablo Martin Paes Gavira, poznatiji kao Gavi, koji će dobiti nagradu "Rajmond Kopa".

Za najboljeg golmana biće proglašen Belgijanac Tibo Kurtoa iz Reala. On će dobiti trofej "Lav Jašin" za najboljeg čuvara mreže u prošloj sezoni.

"Zlatnu loptu" za najboljeg fudbalera u sezoni 2020/2021. dobio je fudbaler PSŽ Argentinac Lionel Mesi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()