Marko Marin o Zvezdinoj filozofiji prodaje igrača: Naša politika je idealna

Objasnio je sportski direktor kada je najveća tržišna vrednost igrača

28.03.2024. 15:14
  • Podeli:
Marko Marin-64ba5f4bb78fb.webp Foto: ATA Images

Sportski direktor Crvene zvezde Marko Marin bio je na sastanku Asocijacije evropskih klubova u Amsterdamu i vratio se prepun utisaka i zadovoljan jer je ustanovljeno da njegov sektor u klubu iz Ljutice Bogdan, koji se bavi transferima igrača, radi po hvaljenim priznatim procenama i standardima. 

"Politika našeg kluba se još jednom potvrdila kao ispravna, kada su transferi u pitanju. Na sastanku Asocijacije evropskih klubova, na kom sam prisustvovao u Amsterdamu, ljudi iz Nordsjelanda su predstavili svoj program i naišli na opšte odobravanje prikazavši idealnu prodaju za igrače, a kao što je poznato i Zvezda tako funkcioniše", izjavio je tehnički direktor crveno-belih Marko Marin.

A kako izgleda ta idealna politika?

"Idejna politika, koja je potvrđena i statističkim podacima, jeste da mladi fudbaleri najveću tržišnu vrednost dostižu, kada imaju između 18 i 20 godina. Optimalan broj utakmica koje treba da odigraju pre prodaje je između 30 i 60, a ukoliko govorimo o vremenskom periodu "prozor" za prodaju je najpogodniji u maksimalno godinu i po dana. Nakon toga je sve teže prodati igrača", objasnio je Marin.

Ovo je ujedno i filozofija jednog od najpriznatijih sistema za razvoj mladih igrača u svetu čiji su deo Brentford, Nordsjeland i akademija Right to Dream iz Gane.

Konkretno, Nordsjeland je takvom filozofijom došao do toga da Ernesta Nuamu proda za 25 miliona evra u Lion, a zatim i Ibrahima Osmana za 16 miliona evra u Vest Hem.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()