Mateus o kraju dominacije Bavaraca: Bajer Leverkuzen će biti prvak Bundeslige

Izabranici Ćabija Alonsa ne znaju za poraz ove sezone

12.02.2024. 16:45
  • Podeli:
Lotar Mateus-641727f24f20b.webp Foto: Profimedia

Nekadašnji nemački fudbalski reprezentativac Lotar Mateus (62) izjavio je da je došlo vreme da se zaustavi neprikosnovena dominacija Bajern Minhena i da će Bajer iz Leverkuzena da osvoji šampionsku titulu u Bundesligi.

Leverkuzen je na svom terenu pobedio Bajern 3:0 u 21. kolu Bundeslige. Bajer je trenutno prvi na tabeli sa pet bodova više od drugoplasirane ekipe iz Minhena.

Mateus smatra da je Bajern izgubio u najvažnijoj utakmici u sezoni u Bundesligi.

"Leverkuzen je zasluženo pobedio, Bajern nije imao nikakve šanse. Teško mi je da to kažem, ali Bajern nema nikakve šanse da osvoji titulu u Bundesligi. To se odavno nije dogodilo. Bio sam veoma iznenađen što Bajern nije koristio u igri zvezde koje imaju Bajernov DNK. Da sam ja Tomas Tuhel oslonio bih se na Matijsa de Lihta, Džošuu Kimiha i Tomasa Milera, posebno na meču u Leverkuzenu", napisao je Mateus u kolumni za nemački Skaj sports.

Miler i Kimih su meč sa Leverkuzenom počeli na klupi za rezerve, a u igru su ušli u 60. minutu. De Liht nije igrao protiv Bajerna.

Mateus je u kolumni u više navrata kritikovao trenera Bavaraca Tomasa Tuhela kako je loše vodio utakmicu i da je napravio veliki broj grešaka na susretu sa Leverkuzenom, a u jednom trenutku je čak naveo da se nekadašnjem treneru Čelsija možda drma stolica. 

Bajer Leverkuzen će biti šampion

"Siguran sam da će Leverkuzen da bude šampion Nemačke i ako ovako nastave da igraju, to će da bude više nego zasluženo. Tuhel? Sigurno je da će posle ovog poraza da bude nekih internih razgovora u Bajernu", naveo je Mateus.

Loša je atmosfera međ redovima Bajerna

"Poznato je da u svlačionici Bajerna ima nezadovoljnih igrača. Lošu atmosferu stvaraju eksperimenti kao što igrač od 70 miliona evra ostane na klupi, iako je u top formi, jer prednost ima novi igrač koji bi trebalo da bude pojačanje. Trener može da iritira, ignoriše ili zanemari svlačionicu, ali onda mora ubedljivo da pobedi. Tuhel to nije uspeo. Situacija u Bajernu nije dobra, a rezultat toga se vidi na terenu", zaključio je Mateus.

Mateus je igrao za Bajern od 1984. do 1988. i od 1992. do 2000. godine, sa kojim je u dva mandata osvojio sedam Bundesliga i ostvario zapažene rezultate u Evropi, kada je u sezoni 1995/96 osvojio Ligu Evrope, dok je u dva navrata dolazio do finala Lige šampiona - ali do titule nije mogao.

Standings provided by Sofascore

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()