Matijas Pogba pušten iz pritvora

Matijas Pogba je, zajedno sa još četvoricom osumnjičenih, optužen u okviru istrage o iznudi igrača Juventusa.

24.12.2022. 09:33
  • Podeli:
profimedia-0718283607 Pol, Fiorentin i Matias Pogba-63a6457b85e95.webp Foto: Profimedia

Brat francuskog fudbalera Pola Pogbe, Matijas Pogba, koji je bio u istražnom zatvoru od 18. septembra, pušten je na slobodu, javio je Frans pres.

U nalogu potpisanom u četvrtak, dvojica istražnih sudija odobrila su zahtev za oslobađanje koji je nekoliko dana ranije podneo advokat Matijasa Pogbe.

Tužilaštvo se nije protivilo ovom zahtevu, dodao je isti izvor.

Po navodima lista Parizijen, Matijas Pogba (32) je juče napustio pritvorski centralu u kojem je bio od 18. septembra.

Matijas Pogba je, zajedno sa još četvoricom osumnjičenih, optužen u okviru istrage o iznudi igrača Juventusa.

Slučaj je počeo tužbom koju je 16. jula javnom tužilaštvu u Torinu podneo Pol Pogba, u kojoj je naveo pokušaj iznude od marta do jula 2022. godine u iznosu od 13 miliona evra.

Međutim, ceo slučaj je dospeo u javnost tek 27. avgusta kada je Matijas Pogba na društvenim mrežema najavio „velika otkrića” o svom bratu.

Preliminarnu istragu otvorilo je parisko tužilaštvo, zatim sudsku 2. septembra zbog, posebno, iznude oružjem, otmice ili otmice u organizovanoj grupi, i učešća u zločinačkom udruživanju.

Pol Pogba je francuskim istražiteljima rekao da su ga zarobili prijatelji iz detinjstva i dvojica muškaraca sa kapuljačama, naoružani puškama, optužujući ga da im nije finansijski pomogao.

Od njega su tražili 13 miliona evra, a Pogba je istražiteljima rekao da im je platio 100.000 evra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()