Mbape i Hakimi: Veliki rivali, ali pre svega prijatelji

Ulog je bio ogroman, ali to nije sprečilo saigrače iz Pari Sen Žermena da oduševe planetu

15.12.2022. 10:25
  • Podeli:
Hakimi Mbape_DPA Pixsell-639a5211cf419.webp Foto: DPA / Pixsell

Koliki god da je ulog, na terenu uvek morate da imate poštovanje za rivala.

To je poruka koju su, tokom polufinala Svetskog prvenstva u Kataru, sa meča Francuska - Markoko, poslali francuski napadač Kilijan Mbape i marokanska zviezda Ašraf Hakimi.

Ulog je bio veliki. Ogroman zapravo - finale Mundijala. Međutim, to nije sprečilo saigrače iz Pari Sen Žermena da oduševe fudbalski svet.

Već u tunuelu pre izlaska na teren srdačno su se pozdravili i ispričali, a kada je utakmica počela prestali su da se poznaju.

Obojica su imali solidne nastupe. S obzirom na to da je Francuska prošla u finale Kilijan je imao razlog za slavlje, a Ašrafu je preostalo da tuguje.

Mbape se mesecima suočava sa raznim kritikama, pojedini mediji ga predstavljaju kao bahato derište, međutim potez prema Marokancu na kraju utakmice je pokazao kakav je Francuz zapravo čovek.

Naime, najbolji igrač Trikolora je razmenio dres sa suparnikom, utešio ga i nakon toga obukao dres marokanskog fudbalera pa se pridružio svojim saigračima u slavlju.

Možda i taj potez da slavi u Hakimijevom dresu najbolje pokazuje koliko francuski superstar ceni i poštuje svog klupskog saigrača.

Trebalo bi istaći i da Hakimi nije ostao dužan. On je obukao Mbapeov dres. To je najbolji pokazatelj odnosa između dvojice sjajnih igrača. I rivala. I prijatelja.

Lavovi Atlasa u subotu će se sa Hrvatima boriti za svetsku bronzu. Galski petlovi dan kasnije će sa Argentincima biti bitku za najvažniji fudbalski pehar - boginju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()