Mbape: Ne odlazim iz PSŽ

Francuz se oglasio nakon što je dobio nagradu za najboljeg igrača Lige 1

29.05.2023. 13:57
  • Podeli:
Mbape Nejmar Mesi-63f239a7ab16c.webp Foto: AP Photo/Christophe Ena/Tanjug

Kilijan Mbape je proglašen za najboljeg igrača sezone u Ligi 1 i prema njegovim rečima ostaće u njoj da igra i naredne sezone, braneži boje Pari Sen Žermena. 

Ovo je četvrti put zaredom da je francuski napadač osvojio ovo priznanje trofej. 

"Zadovoljstvo je ostaviti svoje ime u istoriji šampionata moje zemlje". 

Mbappe je raščistio sumnje oko svoje budućnosti i uverio sve da će sledeće sezone igrati za PSŽ: 

"Veoma sam srećan zbog obnavljanja saradnje. Sledeće godine ću igrati u Pari Sen Žermenu, još imam ugovor i ispuniću ga".

Mbappe je proglašen za najboljeg igrača šampionata ispred Sekoa Fofane (Lens), Džonatana Davida (LOSC), Lionela Mesija (PSŽ) i Loisa Opende (Lens). Prvo što je uradio je nekoliko reči za svom saigraču, golmanu Serhiju Riku, koji je zadobio teške povrede glave padom sa konja i nalazi se u bolnici u Sevilji.

"Želim da ponovim da su moje misli sa Serhiom Rikom. Želeo sam da imam osećaj prioriteta. Takođe bih voleo da čestitam svim igračima Lensa, koji su imali sjajnu sezonu, a takođe i Džonatanu Dejvidu, koji je pomogao svom timu", prokomentarisao je Kilijan.

Napadač PSŽ je, u ovom lepom trenutku, želeo da pomene saigrača Lionela Mesija: 

"Naravno da zahvaljujem Leu, koji mi je mnogo pomogao. Privilegija je igrati za Pari Sen Žermen sa takvim igračima. Tu su i ljudi iza kulisa koji nam omogućavaju da radimo u najboljim mogućim uslovima. Ovaj rekord je pravo zadovoljstvo". 

Dok je Lionelu Mesiju ugovor sa PSŽ istekao i nije želeo da ga produži, Kilijan Mbape ima još godinu dana saradnje i ne otkriva u kom pravcu bi želeo dalje da ide kroz karijeru.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()