Mesi dobio zemljaka za trenera: Inter našao zamenu za Fila Nevila

Dvojica Argentinaca stari znanci i saradnici

20.06.2023. 11:19
  • Podeli:
messi-profimedia-0745405696-639f686bf3886.webp Foto: Profimedia

Argentinski fudbalski trener Herardo Tata Martino (60) preuzeće FK Inter iz Majamija , prenosi argentinski "Tik sports".

Martino će na klupi Intera, koji je u vlasništvu bivšeg engleskog fudbalera Dejvida Bekama, da zameni Fila Nevila. Inter se nalazi na poslednjem mestu na tabeli Istočne konferencije MLS lige sa samo 15 bodova.

Martino i Inter su postigli načelni dogovor, a zvanično saopštenje se očekuje u narednih nekoliko dana pošto argentinski trener dobije američku vizu.

Martino bi ako preuzme ekipu iz Majamija po treći put u karijeri sarađivao sa Lionelom Mesijem, koji je nedavno objavio da će da nastavi karijeru u Interu.

Argentinski trener je sa Mesijem sarađivao u Barseloni u sezoni 2013/2014, a sa katalonskim klubom osvojio je Superkup Španije. On je potom preuzeo selekciju Argentine, a podneo je ostavku posle poraza od Čilea u finalu Kupa Amerike. Mesi je bio razočaran rezultatima nacionalnog tima zbog čega je bio na korak od povlačenja iz reprezentacije Argentine.

Martino je između ostalih trenirao Kolon, Libertad, Njuels old bojs, Barselonu, Atlantu, kao i selekcije Argentine i Meksika.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()