Mesi ide u Saudijsku Arabiju: Novi susret sa Ronaldom

Već početkom godine Majami ide prvi put na Bliski istok

12.12.2023. 10:35
  • Podeli:
lionel leo mesi, 21 nov 2023 - foto AP Photo Bruna Prado Tanjug-65706a06ed4d6.webp Foto: AP Photo/Bruna Prado/Tanjug

FK Inter iz Majamija saopštio je da će krajem januara i početkom februara naredne godine u Saudijskoj Arabiji odigrati prijateljske mečeve protiv Al Hilala i Al Nasra.

Inter će 29. januara naredne godine igrati protiv Al Hilala u Rijadu. Klub iz Majamija je podsetio da ovaj klub trenira Žorž Žezus, a za Al Hilal igraju najveće zvezde svetskog fudbala Nejmar (koji je trenutno van terena zbog povrede), Sergej Milinković-Savić, Ruben Neves, Aleksandar Mitrović, Kalidu Kulibali i Malkom.

"Inter će 1. februara igrati sa Al Nasrom. Ova utakmica će biti duel prve zvezde Intera Lionela Mesija i njegovog starog rivala Kristijana Ronalda, koji igra za Al Nasr. Ronaldo je ove sezone prvi strelac Profesionalne lige Saudijske Arabije. Ovaj tim trenira Luis Kastro, a trenutno je drugi na tabeli iza Al Hilala. Ovaj klub u svojim redovima ima i druge fudbalske zvezde, kao što su Sadio Mane i Ejmerik Laport", navodi se u saopštenju Intera.

Mesi vodi u međusobnim susretima protiv Ronalda

Klub iz Majamija navodi da su Mesi i Ronaldo do sada su igrali 35 puta jedan protiv drugog.

"Mesi je ostvario 16 pobeda, a Ronaldo deset. Bilo je i devet remija u njihovim duelima. Mesi je na tim mečevima postigao 21 gol i imao je 12 asistencija, dok je Ronaldo upisao 20 golova i jednu asistenciju", navode iz Intera.

Klub iz Majamija je naveo da će mečevi u Rijadu da posluže Interu kao priprema za novu sezonu u MLS ligi.

"Uzbuđeni smo što će naš klub da dobije priliku da se suprotstavi timovima kao što su Al Hilal i Al Nasr", izjavio je sportski direktor Intera Kris Henderson.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()