Mesiju žao posle fijaska u Hong Kongu: Povrede su deo fudbala

Inter nastavio put dalje, sledeća stanica Japan

06.02.2024. 12:20
  • Podeli:
Lionel Mesi-65c20a6ea6eeb.webp Foto: AP Photo/Shuji Kajiyama/Tanjug

Iz Saudijske Arabije, Inter Majami se uputio ka Hong Kongu, gde je u nedelju veče na programu bio prijateljski meč sa domaćinom. Bila je to ukamica na kome nije učestvovala prva zvezda američkog tima Lionel Mesi, što je izazvalo ljutnju skoro 40.000 navijača prisutnih na stadionu. Argentinski šampion sveta se izvinio.

Tačno 38.323 navijača sedelo je u nedelju na tribinama stadiona u Hong Kongu kako bi dočekali aktuelnog osvajača Zlatne lopte, jednog od najboljih fudbalera svih vremena. Međutim, Lionel Mesi nikada nije izašao na teren i stadion je urlao od besa. 

Prema dogovoru sa organizatorima meča i prema sumi novca koju je Inter dobio, Lionel Mesi je trebalo da igra najmanje 45 minuta. 

Na kraju meča, Dejvid Bekam, vlasnik kluba iz Majamija, uzeo je mikrofon, ali su ga iz publike pozdravili zvižducima.

Argentinac ima povredu tetive, ali su se navijači, koji su platili više od 100 evra da bi ga videli u akciji, osećali prevarenim. 

Fudbaleri Intera, i Lionel Mesi sa njima, dan posle utakmice nastavio je dalje svoj put i otputovao u Japan.

Mesi bi voleo da se vrati u Hong Kong

"Žao mi je, ali povrede su deo fudbala. I ja bih voleo da sam na terenu, jer sam neko ko voli da igra utakmice, posebno kada putujemo tako daleko i ima toliko ljudi koji dolaze da nas vide. Osim toga, veoma sam srećan što sam deo ove turneje", rekao je Lionel Mesi čim je dobio priliku javno da se obrati. 

Potom je i ljudima u Hong Kongu uputio izvinjenje.

"Nadam se da ću jednom moći da se vratim u Hong Kong da odigram meč",  poručio je Argentinac iz Tokija.

U utorak Inter igra sa Viselom Kobijeom, bivšim klubom Tomasa Vermalena i Andresa Inijeste. Sa Argentincem na terenu? 

"Osećam se malo bolje. Zaista bih voleo da igram, ali ne znam da li će to biti moguće", rekao je za kraj Mesi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()