Mijailović zvanično kandidat za novi mandat na čelu Zvezde

Izbori će biti održati 11. i 12. novembra.

02.11.2022. 15:22
  • Podeli:
svetozar mijailović fk crvena zvezda-1667398898792.webp Foto: FK Crvena zvezda

Predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović podneo je danas zvaničnu kandidaturu za novi četvorogodišnji mandat na čelu crveno-belih.

Mijailović je na ovoj funkciji od 2014. godine, a izvesno je da će ponovo dobiti poverenje članova kluba.

S obzirom na to da je za sada jedini kandidat i da se ne očekuje da dobije protivnika, ostaće na predsedničkoj funkciji barem do 2026. 

Kako je saopšteno iz Crvene zvezde, kandidature mogu da budu podnete do 5. novembra.

Izbori će biti održati 11. i 12. novembra.

Svetozar Mijailović rođen je1947. godine u mestu Lopašu kod Užičke Požege. Diplomirao je na Fakultetu organizacionih nauka i stekao zvanje inženjer organizacije rada. Bio je zaposlen u Institutu za transfer tehnologije, inženjering i marketing u Beogradu. Jedan je od osnivača Udruženja državnih reprezentativaca Srbije. Istaknuti dugogodišnji društveno-sportski radnik.

Bio je predsednik omladine Srbije (1973-1977), predsednik SOFK Srbije (1978-1982), predsednik SOFK Beograda (1982-1986), predsednik FK Crvena zvezda (1987-1993, 2014 - do današnjeg dana) potpredsednik Fudbalskog saveza Beograda (1996-2000), ministar za sport u Vladi Republike Srbije (2000).

Dobitnik je Majske nagrade SOFK Srbije, Ordena rada, Priznanja Fudbalskog saveza Srbije, Priznanja Sportskog društva Crvena zvezda povodom 50 godina, Povelje Udruženja državnih reprezentativaca Srbije i mnogih drugih društvenih i sportskih priznanja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()