Mijatović za UNU o odlučujućem meču Orlova: Proslavljeni fudbaler ima prijateljski savet za Piksija

Mijatović je i više nego optimističan pred današnji meč

Autor: Web UNA Srbija
25.06.2024. 15:05
  • Podeli:
predrag peđa mijatović-667ac06216915.webp Foto: UNA

Svi sa nestrpljenjem čekamo za nas odlučujući meč protiv Danske na Evropskom prvenstvu u fudbalu. Iako već sada možemo da pročitamo na portalima razne kalkulacije kako bi Srbija mogla da ide dalje, najbolje bi bilo da pobedi i onda bi svi mogli da odahnemo. 

Mnogi su bili nezadovoljni našom igrom protiv Slovenije i taman kada smo mislili da je to to, sreća nas je pogledala u poslednjoj sekundi. Luka Jović je postigao gol i doneo neopisivu radost celoj Srbiji. 

Kakva su očekivanja pred današnji meč? Uživo iz Minhena u emisiju "Popodne" nam se uključio naš proslavljeni fudbaler Predrag Mijatović.

“Moram reći da je moj osećaj pozitivan. Ja sam optimista. Inače sam optimista i mislim da su igrači svesni da je ovo trenutak biti ili ne biti. I da nema nikakvog drugog rezultata osim pobede. To je ono što je nekada komplikovano, međutim za prave šampione i za prave momke nije. Tako da ja verujem u reprezentaciju i mislim da su svesni kakva je situacija. Moglo je to mnogo bolje i u prvoj i u drugoj utakmici, ali da se ne osvrćemo sad na prošlost. Hajde da se koncentrišemo na ono što treba da dođe, a to je utakmica sa Danskom, protiv jednog ozbiljnog protivnika. Mislim da je fudbalski kvalitet na našoj strani i ja sam optimista. Verujem da će momci smoći snage i dati sve od sebe. Nadam se pozitivnom rezultatu.”

Morali smo da ga upitamo i šta bi on promenio da je na poziciji selektora. Makar prijateljski. 

“To je pravo pitanje, ali možda ja nisam pravi sagovornik za to pitanje, zato što sam ja prijatelj Dragana Stojkovića Piksija. Igrali smo zajedno i malo mi je nezgodno da kažem šta bih ja, a pritom nisam ni trener. Prijateljski bih ga savetovao da uradi onako kako on misli da je najbolje za ovu utakmicu, ustvari da zaboravi kompromise i dogovore koje je napravio sa igračima pre nego što su počele utakmice na Evropskom prvenstvu", rekao nam je Mijatović i dodao: 

“Jednostavno, ovo je sada 'biti ili ne biti' i ako već treba biti kritikovan i ako treba da preuzme odgovornost na sebe, onda neka tu odgovornost preuzme sa nekim svojim idejama i nekom svojom vizijom. Ako misli da treba da stavi mlade igrače, neka to uradi. Ako misli da treba da igra sa timom koji je igrao protiv Slovenije, to su njegove stvari koje moramo da poštujemo. Samo je bitno da uradi ono što on zaista misli, naravno sa stručnim štabom, koji takođe ima svoju odgovornost. Da se ne desi da misli posle utakmice da je trebalo da uradi drugačije. To je jedino što bih ga posavetovao”, jasan je Mijatović. 

Podsetimo, od 21 sat, "Orlove" očekuje duel sa Dancima, koji bi morali da dobiju sa 3 boda ukoliko žele u osminu finala. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()