Milorad Mažić član Ruskog fudbalskog saveza: Nadgleda i obučava sudije RPL

On je najbolji kandidat koji će omogućiti sudijama da iskorače i ojačaju projekat VAR, kaže doskorašnji šef sudija

27.06.2023. 14:11
  • Podeli:
Milorad Mažić.jpg Foto: Profimedia

Nekadašnji fudbalski sudija Milorad Mažić imenovan je za šefa odeljenja za suđenje Ruskog fudbalskog saveza (RFU), navodi se na sajtu te organizacije.

Ugovor sa 50-godišnjim bivšim sudijom potpisan je na dve godine sa mogućnošću produženja na još jednu. Mažić u Moskvu stiže 29. juna i preuzima dužnost na skupu sudija ruske Premijer lige (RPL). 

Mažić se ne odvaja od svog tima, pa je i ovde za zamenika imenovao Dalibora Đurđevića koji na terenu radio kao pomoćnik glavog srpskog sudije. On će biti odgovoran, između ostalog, za poboljšanje kvaliteta sistema VAR. 

Rusi ukazali ogromno poverenje srpskom mentoru

Pavel Kamancev, koji je ranije bio na funkciji šefa sudijskog odeljenja, nastaviće da radi kao šef sudijske komisije.

"Zadovoljstvo nam je što možemo da dočekamo Milorada Mažića na mestu šefa sudijske službe RFU. Miloradu nije potrebno predstavljanje. Bio je vrhunski sudija, a potom se odlično pokazao kao vođa i mentor sudija, radeći u FIFA i na Kipru. Sa Miloradom smo počeli da sarađujemo prošle sezone: ocenjivao je odluke naših sudija u stručno-sudijskoj komisiji, tokom zimske pauze došao na trening za sudije RPL. Za to vreme uspeo je da se uputi u specifičnosti ruskog suđenja, da otkrije prednosti i mane sudija", rekao je Kamancev.

Rusi veruju u korist od srpskog sudije, sa ogromnim iskustvom.

"Siguran sam da će nam Milorad u novoj ulozi pomoći da sprovedemo reforme koje su pokrenute. Ovo je najbolji kandidat koji će omogućiti sudijama RPL da iskorače i ojačaju projekat VAR. Napominjem da dolaskom Milorada Mažića, biće pokrenuta promena u organizaciji RPL suđenja po najsavremenijim modelima FIFA", naglasio je Kamancev.

Mažić jesudio na Svetskom prvenstvu 2014. i 2018., Superkupu UEFA 2016., finalu Kupa konfederacija 2017. i finalu Lige šampiona 2017/18. 

Posle završene sudijske karijere Srbin je počeo da radi na obuci sudija. Služio je kao instruktor FIFA i, pre nego što je prešao u RFU, vodio je sudije na Kipru. 

U septembru 2022. Mažić je postao član stručno-sudske komisije pri predsedniku RFU.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()