Miroslav Ćiro Blažević sahranjen u Zagrebu

Sahrani su prisustvovali bivši i sadašnji hrvatski fudbaleri, kao i brojne ličnosti iz hrvatskog javnog života i građani.

15.02.2023. 16:51
  • Podeli:
Tan2023-02-0811161171_7 Miroslav Ćiro Blažević AP PhotoArmando Franca-63ecff2d0c3dc.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Armando Franca

Hrvatski fudbalski trener Miroslav Ćiro Blažević sahranjen je danas u Aleji velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj, prenose hrvatski mediji.

Sahrani su prisustvovali bivši i sadašnji hrvatski fudbaleri, kao i brojne ličnosti iz hrvatskog javnog života i građani.

U koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" ranije danas održana je komemoracija Blaževiću, koji je preminuo osmog februara u 88. godini nakon duge borbe sa teškom bolešću.


Komemoraciji je prisustvovao i predsednik Hrvatske Zoran Milanović, predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, premijer Andrej Plenković, kao i predstavnici FIFA-e i UEFA-e.

Blažević je u karijeri vodio 19 klubova u Švajcarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Kini i Iranu, a trenirao je i pet reprezentacija (Švajcarsku, Hrvatsku, Iran, BiH i kinesku U-23).

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()