Mnogo htela, ništa uradila: Zvezda završila evropski nastup u ovoj sezoni

Propušteno mnogo šansi u Bernu

28.11.2023. 22:53
  • Podeli:
Zvezda Jang Bojs-65664e1f79170.webp Foto: Peter Schneider/Keystone via AP/Tanjug

Velika obećanja, nikakva ostvarenja. Crvena zvezda je poražena od Jang Bojsa u 5. kolu Lige šampiona sa 2:0 (2:0) i time ugasila jedan dobar deo ambicija koje je najavljivala tokom leta. 

Do kraja grupne faze takmičenja ostalo su još jedno kolo, odnosni meč sa Mančester sitijem, ali posle ovog izgubljenog meča treće mesto je prepušteno Jang Bojsu i Zvezdine šanse za opstanak na evropskoj sceni više ne postoje - sezona je završena na način kome se malo ko nadao - sa mnogo primljenih golova i jednim osvojenim bodom u pet odigranih utakmica. 

Ima za čim da se žali

Agresivno su crveno-beli počeli meč sa velikim ulogom. Bili su u prilici Endiaje i Bukari, ali o neiskorišćenim šansama više nema razloga da se priča.

Domaćin u Bernu je na teren istrčao znatno oslabljen, ali izostanak ček petorice igrača ga nije sprečio da napadaju i trče od prvom minuta meča. Na krilima krcatog stadiona Jang Bojs je do vođstva od 1:0 došao već u 8. minutu. Posle izvedenog kornera u gužvi kazenog prostora Benito je bio najsnalažljiviji, ali je njegov šut odbranio Glazer. Međutim, ta lopta se odbila od Nedeljkovića i autogolom dovela Švajcarce u prednost. 

Imao je Bukari svoju, pomalo sebičnu, veliku priliku u 25. minutu kada je sa centra sam krenuo trkom ka golu Jang Bojsa, ne osvrćući se da li ga još neki njegov saigrač sledi. Mogao je da savlada loptu, da se namesti, da doda, ali on je ubrzavao, stigao sam pred golmana Raćopija i izgubio duel. 

Jang Bojs je imao drugu priliku na meču i nju je iskoristio - u 29. minutu Blum je šutirao iskosa, lopta je prošla kroz celu odbranu i otišla ispod ruku Glazera, pa u mrežu Crvene zvezde za 2:0.

Zvezda Jang Bojs Foto: Anthony Apex/Keystone via AP/Tanjug

Orila se pesma Delija iz kopa stadiona u Bernu. Zvezda je imala podršku, naročito u trenucima kada je trebalo da se "igra"... Ali minus od dva gola je stegao i noge i srca crveno-belog tima. 

Imala je Crvena zvezda intenzivnih 10 minuta u drugom poluvremenu. Sve je počelo u 55. minutu kada je skočni zglob povredio Mirko Ivanić, Izašao je prvo sa terena, pa se na njega vratio, ali se uskoro ispostavilo da ipak mora da bude zamenjem. 

Mnogo propuštenih prilika

Odmah potom je Zvezda imala napad u kom je Hvang odlično šutirao u prvi ugao, sa leve strane, ali je pogodio stativu. 

Crveno-beli su istrajavali u napadu i u tim trenucima bili u stalnom posedu lopte. Kraso je, u odlično organizovanom napadu, dodao loptu mladom Mijatoviću, ali je ovaj šutirao tik uz levu stativu. 

Novu odličnu priliku, u novom napadu, propustio je Kraso, koji je nedovoljno jakim šutom loptu poslao u ruke golmana Jang Bojsa.

I Bukari je krenuo iz kontre, u 66. minutu, centrirao, šutirao u okvir gola, ali je Raćopi odbranio. 

Usledilo je 10 minuta stagnacije gostiju, sve do 75. minuta kada je Mijatović propustio još jednu priliku. Lučić mu je centrirao, ali Mijatović nije dobro zahvatio i poslao je loptu kraj dalje stative. 

Sve je Zvezda dala u napad. Imao je šansu ponovo Hvang... U igru je ušao i Aleksandar Katai... I Kanga, u 90. minutu... Ali mreža se do kraja meča nije više tresla.

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()