Mundo deportivo otkrio ko će biti proglašen za najboljeg fudbalera u 2022.

U najužem krugu su Mesi, Benzema i Mbape

26.02.2023. 14:30
  • Podeli:
lopta fudbal foto Pixabay-63d8ec6e82e1a.webp Foto: Pixabay

Argentinski reprezentativac i član Pari Sen Žermena Lionel Mesi biće proglašen za najboljeg igrača u 2022. godini u izboru Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), objavio je španski "Mundo deportivo".

Novinar "Mundo deportiva" Fransesk Agilar podseća da će nagrada za najboljeg fudbalera sveta "FIFA Best" biti dodeljena sutra na svečanoj ceremoniji u Parizu, koja će početi u 21 sat. Međutim, Agilar tvrdi da je već poznato da će argentinski fudbaler da dobije priznanje za najboljeg igrača sveta iako su još u konkurenciji napadač Reala Francuz Karim Benzema i još jedan član PSŽ-a Kilijan Mbape.

Mesi je sa Argentinom prošle godine osvojio titulu na Svetskom prvenstvu u Kataru, kao i titulu šampiona sa PSŽ-om u francuskom prvenstvu.

Mbape je takođe osvojio prvenstvo Francuske, dok je sa nacionalnim timom "trikolora" bio vicešampion sveta na Mundijalu u Kataru. Mbape je ujedno bio i najbolji je strelac Mundijala.

Benzema je sa Realom osvojio Ligu šampiona, La Ligu i Svetsko klupsko prvenstvo, a francuski napadač je aktuelni vlasnik "Zlatne lopte".

Španski mediji navode da je FIFA zamolila da svi kandidati prisustvuju svečanoj ceremoniji u Parizu.

Nagradu "FIFA Best" za 2021. godinu osvojio je Poljak Robert Levandovski.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()