Murinjo ljut i suzdržan: Hajde da promenimo ime ovog sporta jer to nije više fudbal

Da je Zaniolo igrao za Inter, Juventus i Milan, da li bi bila ista situacija? pita se trener Rome

05.02.2022. 22:11
  • Podeli:
zoze-murinjo-foto-profimedia.jpg Foto: Profimedia

Remi Rome i Đenove, odnosno poništen gol Nilkole Zaniola u 91. minutu i isključenje igrača trener ekipe iz Rima Žoze Murinjo nije dobro podneo. Očekivano. Gol koji je postigao Zaniolo u nadoknadi vremena, a poništio ga je sudija Abiso nakon što je video prethodni prekršaj Abrahama na snimku, bio je tema obraćanja Portugalca posle utakmice.

„Ne želim da komentarišem. Mogu da komentarišem meč, a ne gol, crveni karton ili neku od reakcija u nadoknadi utakmice. Radije bih da izbegnem“, počinje Murinjo, veoma mračno u licu, kako prenose italijanski mediji.

Oni atmosferu u sali za novinare posle meča predsavljaju kao „tišinu koja vredi hiljadu reči“, posle koje je Portugalac nastavio da priča:

"Mi smo u očima moćnika mali. Ne želim da osuđujem, jer bismo ostali ovde pola sata, bilo bi toliko toga da se kaže. Jedno, međutim, želim da kažem: Ako je sudija dobro odlučio onda neka ova naša igra, igra koja postoji toliko godina, igra koja se igra za narod, igra koju ljudi vole, promeni ime i zove se drugačije. Ovo više nije fudbal. Moramo da nađemo drugo ime jer to je neki drugi sport. Sudija je pogrešio i morao je da prizna gol. Njemu će tek da bude žao. Nama je ovo već viđeno, dešavalo nam se i ranije. Ali, u redu je , sutra je novi dan“.  

Suzdržavao se Portugalaca da ne bude pregrub, ali je posle kratke pauze ipak istakao da kriterijumi u Seriji A nisu isti prema svima.

"Da je Zaniolo igrao za Inter, Juventus i Milan, da li bi bila ista situacija? Mislite li da Lautaro Martinez dobija crveni karton na „San Siru“? Ovakav crveni nikada ne bi bio dodeljen Kjeliniju ili Zlatanu. Ali ovo smo mi, mi smo mali. Zaniolo je izbačen jer je tri puta isto rekao Abisu, ali ga nije uvredio. Abiso mi je rekao šta mu je Nikola rekao. Nije ga slao nigde, nije mu vređao majku. Rekao sam Abisu da mora da razume frustraciju i da mu kaže: Umukni, svirao sam faul.Abiso je dobro vodio utakmicu, ako zaboravim poslednju akciju. Možda su ko je pogrešio i čija je odluka, zato odlazim odavde bez negativnih osećanja prema Abiosu“, rekao je Murinjo.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()