Na pomolu povratak? Ruski klubovi sve bliži UEFA takmičenjima

Situacija se po svemu sudeći popravlja

13.09.2024. 16:55
  • Podeli:
uefa-64ad3f8fca658.webp Foto: Uefa

Predsednik Fudbalskog saveza Rusije, Aleksander Djukov rekao se u ovom trenutku "vode brojni razgovori" o povratku ruskih klubova u evropska takmičenja.

Naime, reprezentacija Rusije  i klubovi iz te zemlje su pod sankcijama Evropske "UEFA od 2022. godine, od kada traje rat u Ukrajini.

Situacija se, ipak, popravlja, pa su na pomolu i nove promene.

"Evropska sezona se nastavlja ove jeseni, a u ovom trenutku vode se brojni sastanci i konferencije na kojima mogu biti donesene odluke koje će ubrzati povratak naše zemlje u evropska fudbalska takmičenja. Moje iskustvo mi govori da će ta odluka pre ili kasnije biti doneta. Čini mi se da se da se iz meseca u mesec menjaju stavovi drugih federacija", optimista je Djukov.

Ruski klubovi se od rata u Ukrajini takmiče samo u okviru domaće lige dok reprezentacija na rasploaganju ima samo ograničen broj selekcija sa kojima može da igra, zbog sankcija evropskih država.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()