Na terenu preminuo slavni fudbaler: Odveo reprezentaciju na SP i postao nacionalni heroj

Fudbalska karijera duga 20 godina

30.01.2024. 11:57
  • Podeli:
Luis Tehada-65b8d5e03af7c.webp Foto: Profimedia

Tužna vest stiže iz Paname. U 42. godini preminuo je najslavniji fudbaler te zemlje - širom sveta poznati Luis Tehada. On se srušio na terenu, tokom utakmice koju je igrao u okviru lokalne rekreativne lige.

Izjavljivanjem saučešća vest je stigla iz Fudbalskog saveza Paname.

"Izražavamo najdublje saučešće porodici, rođacima, prijateljima i celoj fudbalskoj javnosti u Panami. Nikada te nećemo zaboraviti, Matadore", piše u poruci FS Paname.

Luis Tehada bio je nacionalni heroj kada je 2018. sa reprezentacijom prvi put nastupio na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Ostaće upamćen kao najbolji strelac u istoriji te države iz Srednje Amerike, sa 43 postinuta gola na čak 108 mečeva.

Tehada je često menjao klubove tokom karijere duge skoro 20 godina i nikad nije igrao u Evropi. 

Počeo je u rodnoj Panami 2001, nastupao je i u Kolumbiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Peruu i Meksiku.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()