Nađ otvorio karte: Staviću Erbas da bih ušao u Ligu šampiona

Partizan nema sigurno mesto u evropskom takmičenju

27.05.2024. 14:26
  • Podeli:
albert nađ, 173 večiti derbi - 20 april 2024 - foto Dusan Milenkovic ATAImages-6624191986269.webp Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Trener Partizana Albert Nađ je rezimirao proteklu sezonu u ekipi crno-belih.

On je pričao o raznim temama, između ostalog, dotakao se i svog posla jer se suočio sa ogromnim problemima u klubu.  

"Nijednom nisam pomislio 'Šta mi je ovo trebalo?'. Ovo je moj život, ovaj klub je moja ljubav, mislim da sam od igračke karijere do sada pokazivao šta mi znači Partizan. Mislim da nisam pogrešio, moj karakter je takav, nikad se nisam plašio izazova, nikada nisam išao lakšim putem... Nijednom nisam posumnjao u to da li treba da preuzmem ekipu", rekao je Albert Nađ.Osvrnuo se i na to da Partizan nema sigurno mesto u evropskom takmičenju, iako TSC, recimo, kao trećeplasirani tim, ima.

Već se zna da mu je prva prepreka na tom putu Fenerbahče ili kijevski Dinamo.

"Šta reći? Favoriti su, kao što je 2003. bio Njukasl, pa u grupi sve ekipe u odnosu na nas. Igraćemo prsa u prsa, pa šta nam bog da. Dok ne izađu na teren, mogu i Turci i Ukrajinci da budu favoriti samo na papiru. Postaraćemo se da im pomrsimo račune kao Njukaslu. Pošto će se ljudi verovatno kladiti na Dinamo ili Fener, hajde da kladionicama donesemo ogromnu zaradu“.

Foto: Dušan Milenković/Ata images

Na pitanje da li situacija u Partizanu može da se promeni, njegov odgovor je jasan.

"Može! Dopunom selekcije, načinom treniranja, psihologijom, razgovorom. Volim ratnike! Verovatno možemo da poboljšamo taj segment. Neki igrači su takvog profila da ne možemo da tražimo od njih ono što ne mogu da izvedu. Na primer, da se ponavljaju ili izlaze u visok presing, ali su zato dobri u posedu ili kontroli lopte. Sve može da se reši. Fenerbahče je verovatno kvalitetniji od nas. Isto i Dinamo.

U datom trenutku moraš da postaviš Kineski zid naspram njih, jer je osnovni cilj je pobeda. Da li ću da stavim autobus? Ako mi to donosi plasman u Ligu šampiona, postaviću Erbas avion, jer je veći. Hoće li to biti ružno? Može da se kaže. Svi bismo voleli da bude atraktivno, ali nekad mora i ružno. Realovi Galaktikosi su projektovani pre dve decenije da igraju dopadljiv fudbal, a ispostavilo se da su osvojili samo jednu titulu, a nemaju Ligu šampiona“.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()