Najstroža kazna u istoriji Premijer lige: Evertonu oduzeti bodovi

Klub pada u zonu ispadanja i izjavljuje da je šokiran i razočaran odlukom

17.11.2023. 15:23
  • Podeli:
everton reuter-65576b1208392.webp Foto: Reuters

Fudbalski klub Everton suočio se sa oduzimanjem od 10 bodova zbog kršenja finansijskog fer-pleja.

Premijer liga je objavila da je klub sa "Gudison parka" prekršio ključne odredbe koje se odnose na finansijsku stabilnost i profitabilnost kluba. Ova sankcija predstavlja najoštriju kaznu u istoriji Premijer lige.

"Karamele" su prijavile gubitak od 372.00.000 funti za trogodišnji period, što je više od 250.000.000 od dozvoljenog.

Na ovaj način, Everton, koji je bio na 14. mestu na tabeli Premijer lige, pada u zonu ispadanja i sada su 19. sa četiri poena. U saopštenju iz Evertona ističe se da je klub istovremeno šokiran i razočaran odlukom, opisujući je kao nesrazmernu i nepravednu.

Poslednji klub koji je kažnjen na ovakav način bio je Portsmaut 2010. kada su takođe ostali bez 10 poena koji su ih koštali relegacije u Čempionšip.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()