Napoliju doneo titulu prvaka posle 33 godine, pa ga teraju da ode iz kluba

Italijanski mediji već pominju naslednike

22.05.2023. 10:43
  • Podeli:
luciano spalletti reuters-6467be6dd8d38.webp Foto: Reuters

Lućijano Spaleti bi mogao na kraju sezone da napusti Napoli iako je klubu doneo titulu prvaka Italije posle 33 godine. Odnos trenera i predsednika Aurelija de Laurentisa nije na zavidnom nivou: Đanluka di Marcio javlja kako u Napulju već razmišljaju o novom treneru.

De Laurentis razmišlja o Vinćencu Italijanu iz Fjorentine, ali i o Tijagu Moti iz Bolonje. Njih dvojica kotiraju se kao najizgledniji kandidati za novoga trenera, a poznato je da je predsednik Napolija velik fan Atalantinog šefa struke Điana Pijera Gasperinija. Napolijev gazda savete traži od Španca Rafe Beniteza, kom se uvek obraća kada mu je teško.

Di Marzio spominje imena Antonija Kontea i Juliana Nagelsmana, ali oni su malo izgledne opcije za Napoli. Jedan od kandidata je i Monzin trener Rafaele Paladino

Spaleti ugovor sa Napolijem ima još godinu dana. De Laurentis mu nije čestitao na osvajanju titule niti ga je ijednom spomenuo u planovima za proslavu titule.

Spaleti je propustio i konferenciju za novinare, a "Koriere delo Sport" javlja da će na kraju sezone sigurno napustiti Napulj. 

Spaleti je u Napoliju od jula 2021. godine i ostvario je 60 pobeda u 93 utakmice.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()