Navijač AEK-a ubijen u sukobu sa navijačima Dinama

Hrvati su štetili simbol kluba, čeličnog orla, na ulazu nakon što im upad nije uspeo

08.08.2023. 08:40
  • Podeli:
Sukob navijaca-64d1d546a2e2d.webp Foto: Twitter

Iako je utakmica AEK - Dinamo Zagreb proglašena za susret visokog rizika i uprkos tome što je UEFA zabranila dolazak gostujućih navijača, strasti nisu mogle da se smire i zaustave, svi propisi su prekršeni i posledice su pogubne - u Atini je ubijen navijač grčkog tima.

Grupa od 150, 200 navijača Dinama stigla je organizovano, kolima i autobusima, u Grčku dan uoči utakmice 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona koju u utorak igraju AEK i Dinamo. 

Na ulicama Atine, tačnije u delu Nea Filadelfija, došlo je do sukoba navijača dva kluba što je izazvalo veliki incident, a za posledicu imalo smrt dvadesetogodišnjeg momka i povređena po četiri Hrvata, odnosno Grka koji su smešteni u bolnicu.  

Uhapšena su 82 hrvatska navijača, jedan Austrijanac, jedan državljanin BiH, jedan Albanac, jedan Nemac i dva Grka, navodi TV ERT. 

Nekontrolisana, podivljala masa 

Prema izveštaju grčkih medija, navodno, navijači Dinama su se okupili kod stadiona AEK, gde su lomili sve što im se našlo na putu. To, očekivano, nisu hteli da trpe domaći navijači, pa su im brzo odgovorili. 

U policijskom izjveštaju piše i da su navijači Dinama želeli da upadnu na stadion AEK-a, te da su oštetili simbol kluba, čeličnog orla, na ulazu nakon što im upad nije uspeo. Oštećene su mnoge radnje i automobili, jer su hrvatski navijači zapalili kante i suvo granje u blizini otvorenog parkinga i razbili šoferšajbne na automobilima, navodi ERT.

Nakon tuče veliki broj policijskih snaga raspoređen je širom Atine, posebno u okolini AEK-ovog stadiona.

UEFA je odlučila da na stadionu tokom meča AEK – Dinamo neće biti sektora za gostujuće navijače upravo kako bi se izbjegli neredi. Još se ne zna da li će utakmica biti odigrana nakon tragičnog događaja.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()