Navijači bacili senku na fudbal: Dmitrovića pogodili u glavu, Bjanku polomili nos

Publika je gurala svoju ekipu napred, a onda je jedan potez pojedinca sve pokvario, smatra trener Fjorentine

17.03.2023. 10:23
  • Podeli:
Marko Dmitrović-64142f9f304dd.webp Foto: Profimedia

Navijači su "preuzeli" fudbalske terene u Evropi. Dva odvojena incidenta imala su za posledicu fizičko povređivanje igrača. 

Na utakmici Fenerbahčea i Sevilje navijači su pogodili Marka Dmitrovića u glavu upaljačem, te je srpski golman krvav završio na travi. Naime, u 58. minutu revanš utakmice Fenerbahče - Sevilja, pri vođstvu domaćina od 1:0, turski huligani su tvrdim predmetom, bačenim sa tribine, povredili golmana gostujućeg tima.

Srpskom reprezentativcu je tom prilikom raskrvarena glava, a lekarski tim Sevilje ušio je ranu, kako bi golman mogao da nastavi utakmicu.

Ništa mirniji nisu bili ni huligani Sivaspora, kada su uleteli na teren tokom meča sa Fjorentinom i udarili u lice Aleksandra Bjanka. 

Tom prilikom igraču kluba iz Firence polomljen je nos.

Fjorentina se plasirala u narednu rundu, ali će Bjanko dugo pamtiti ovaj meč. O ovom događaju govorio je i trener Fjorentine Vićenco Italijano.

"To što je Bjanko udaren, jednostavno je sramota. On nije ni video huligana kako dolazi, a sada ima slomljen nos. Publika je gurala svoju ekipu napred, međutim, ovaj potez je sve pokvario. Strašno je što je 20-godišnjak žrtva takvog nasilja u jednoj predivnoj večeri", rekao je trener Fiorentine Vinčenco Italijano.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()