Navijači Benfike upozoreni pred Zvezdu: "Ne kačite zastave Torcide"

Navijači Benfike i splitskog Hajduka su već 30 godina u bratskim odnosima

17.09.2024. 16:30
  • Podeli:
navijaci benfike profimedia-66e98fa98e991.webp Foto: Profimedia

Fudbaleri Crvene zvezde i Benfike u četvrtak igraju meč Lige šampiona, a srpski klub će imati podršku punog stadiona.

Navijači Benfike i Hajduka su već 30 godina u bratskim odnosima, iniciranim tragičnim događajem iz 1994. godine kada su trojica fanova lisabonskih Orlova poginula vraćajući se sa meča Lige šampiona protiv Hajduka. Od tada se često posećaju i navijaju na istoj tribini.

Poslednji takav slučaj zabeležen je u Zagrebu prošlog petka kada su pripadnici grupe "No name" bili na Maksimiru i pružili podršku Hajduku u velikom derbiju protiv Dinama. Portugalski mediji pišu da je to bio siguran znak da će pojedinci iz Torcide pokušati da dođu u Beograd, prvi put od završetka rata na prostorima bivše Jugoslavije 1995. godine.

Međutim, Portugalci su uvereni da će srpske vlasti pokušati da preduprede takav sled događaja. Čak opominju navijače Benfike da ne kače obeležja Torcide na Marakani, jer bi to moglo da dovede do velikih incidenata.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()