Navijači Švedske dobili preporuku: Nacionalne boje nisu poželjne u gostima

Ovo je slučaj da je počinilac ciljao švedske državljane,

17.10.2023. 23:01
  • Podeli:
Navijač Švedske-652ef63f90c8d.webp Foto: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert/Tanjug

Navijačima švedskih fudbalskih klubova biće savetovano da ne nose odeću u nacionalnim bojama kada putuju u inostranstvo na utakmice, najavio je šef obezbeđenja Fudbalskog saveza Švedske Martin Fredman, prenosi AP.

Dvojica navijača Švedske ubijena su u Briselu uoči meča protiv Belgije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Utakmica između Belgije i Švedske zbog toga je prekinuta, posle prvog poluvremena pri rezultatu 1:1..

AP podseća da je najmanje jedan ubijeni navijač nosio dres reprezentacije Švedske. Dvojica navijača izašla su iz taksija u blizini stadiona "Kralj Boduen" na kome se igrala utakmica.

Švedski reprezentativci su se vratili u svoje klubove iz Belgije posle nedovršene utakmice u Briselu.

Martin Fredman je rekao da će navijačima koji budu putovali u inostranstvo biti savetovano da ne nose odeću u bojama švedske zastave.

"Ovo je slučaj da je počinilac ciljao švedske državljane pa bi bilo za osudu ne preporučiti da bi trebalo da izbegavamo odeću u švedskim bojama kada idemo na ovakvu vrstu putovanja", istakao je Fredman i dodao da nije dobio takav savet od belgijskih vlasti pre utakmice u ponedeljak.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()