Nedimović o izborima u FSS: Uvek je dobro da bude više kandidata

Ko skupi više glasova, a glasovi se dobijaju poverenjem – pobediće, kaže član Skupštine FSS

10.02.2023. 13:35
  • Podeli:
Branislav Nedimović-63e63a238f263.webp Foto: Profimedia

Fudbalski savez Srbije sprema se za nove predsedničke izbore i svi se nadaju da će ovi biti znatno pristojniji i uspešniji od onih koji su se održali pred odlazak reprezentacije na Svetsko prvenstvo u Kataru. Zamenik nepostojećeg predsednika Nenad Bjeković trebalo bi da raspiše predsedničke izbore i najavljeno je da će se to desiti uskoro, a tim povodom se oglasio jedan od kanidata za prvog čoveka srpskog fudbala Branislav Nedimović.

"Očekujem da izbori u Fudbalskom savezu Srbije budu raspisani i da svako ko smatra da može da vodi Savez, a član je Skupštine, iskoristi svoje demokratsko pravo i kandiduje se za predsednika. Svih 83 člana Skupštine mogu da se kandiduju uz podršku pet drugih članova i sve priče da nemamo demokratiju pašće u vodu kad se budu prebrojavali glasovi", rekao je Nedimović za "Sportski žurnal".

Očekuje se da će Nedimović protivkandidata za predsednika FSS imati u Nemanji Vidiću.

"Uvek je dobro da ima više kandidata. Ko skupi više glasova, a glasovi se dobijaju poverenjem – pobediće. To je demokratski i jedini ispravan put do izbora predsednika".

Nedimović je 2008. postao najmlađi gradonačelnik u Srbiji kao prvi čovek Sremske Mitrovice, a od 2016. do 2022. godine bio je ministar poljoprivrede u Vladi Srbije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()