Nemci rutinski do četvrtfinala EP: "Panceri" bili dovoljno jaki da bace Dansku na kolena

Nemačka će 5. jula u četvrtfinalu EP igrati protiv pobednika meča Španija - Gruzija

29.06.2024. 23:18
  • Podeli:
euro 2024, fudbalska reprezentacija nemačke danske - 29 jun 2024 - foto Reuters (3)-66807913e0a2c.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Nemačke bili su favoriti pred početak duela protiv Danske u osmini finala prvenstva Evrope i oni su taj epitet opravdali - slavili su sa 2:0 (0:0). Domaćin takmičenja tako se plasirao među osam najboljih na šampionatu Starog kontinenta, gde će igrati protiv boljeg iz sutrašnjeg duela između Španije i Gruzije.

"Pancere" su do pobede vodili Kai Haverc, pogotkom u 53. minutu iz penala, i Džamal Musijala, golom u 68. minutu.

Utakmica je bila prekinuta u 36. minutu prvog poluvremena zbog loših vremenskih uslova, ali je nastavljena posle pauze od skoro 25 minuta

Gledali smo dinamično prvo poluvreme, a jedino što je nedostajalo su golovi. Nemačka je na startu duela imala potpunu terensku inicijativu, ređali su se napadi ispred gola Šmajhela koji je bio najzaslužniji što je na semaforu pored imena Nemačke stajala nula. 

Šloterbek je postigao gol u 4. minutu, ali je on poništen zbog faula u kaznenom prostoru. Imalu su izabranici Julijana Nagelsmana "više od igre", rešale su se prilike, ali je izostala realizacija. Danska je pretila iz kontre, a malo je nedostajalo da Hojlund kazni promašaje domaćih. 

Foto: Reuters

U 36. minutu susreta, sudija Oliver je prekinuo utakmicu zbog jakog nevremena kije je zahvatilo Dortmund. Grmelo je, počela je jaka kiša i led, a nije bilo druge nego da igrači odu u svlačionicu. Prekid je trajao skoro 25 minuta, a kada se sve smirilo, igrači su se vratili na teren.

Mogla je Nemačka preko Haverca do prednosti "iz svlačionice", ali mu je fantastični Šmajhel odbranio udarac glavom.

Kakva drama u drugom delu igre. Andersen je doveo svoj tim u prednost u 48. minutu, ali je njegov gol poništen zbog milimetarskog ofsajda. Isti igrač je skrivio jedanaestrac samo četiri minuta kasnije, kada ga je pogodila lopta u ruku u kaznenom prostoru. Sudija Oliver je gledao VAR i dosudio kazneni udarac.

Foto: Reuters

Haverc je preuzeo odgovornost i doveo svoj tim u prednost na radost navijača. Nastavila je Nemačka sa napadima, a Haverc je umalo duplirao prednost, ali je šutirao pored gola, iako je izašao sam ispred Šmajhela. Džamal Musijala je u 68. minutu pokazao zašto je jedan od najtalentovanijih igrača na svetu. Primio je dubinsku loptu, izašao pred Šmajhela i poslao divan judarac iza leđa fantastičnog golmana Danske.

Virc je postigao gol u 91. minutu, ali je poništen zbog nedozvoljene pozicije. Nemačka će u četvrtfinalu igrati sa pobednikom meča Španija - Gruzija, a nema sumnje da svi očekuju duel "Crvene furije" i "Pancera" za plasman među četiri najbolje selekcije Evrope.

Nemačka će 5. jula u četvrtfinalu EP igrati protiv pobednika meča Španija - Gruzija, koji je na programu sutra od 21 čas.

Foto: Reuters
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()