Neverica u svetu fudbala: PSŽ pod istragom zbog Mesijeve Zlatne lopte

Dve istrage vezane za francuski klub vode se ovog januara

07.01.2024. 08:24
  • Podeli:
leo messi reuters-654099236c945.webp Foto: Reuters

Fudbalski klub PSŽ optužen je da je pokušao da utiče na glasanje za "Zlatnu loptu" 2021. u korist svog bivšeg igrača Lionela Mesija, vest je koju je preneo francuski  “Le Monde”.

Tvrdi se da su zvaničnici kluba iz Pariza pokušali da podmite bivšeg glavnog urednika “Frans fudbala” I organizatora izvlačenja Paskala Ferea.

U isto vreme započela je istraga protiv bivšeg direktora za komunikacije PSŽ Žan-Martijala Pibesa koji je priveden u decembru 2023. U izvjštaju francuskog tužilaštva navedeno je da je novinarima, političarima, članovima ministarstava i umetnicima često osiguravao ulaznice za utakmice radi određene koristi za sebe i klub.

Ove dve price se povezuju i pokušavaju da se dovedu u vezu, odnosno istražuju se relacije Pibesa i Ferea.

Tridesetšestogodišnji Mesi je u junu 2023. napustio “Park prinčeva” I potpisao ugovor sa Interom iz Majamija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()